NIEUWS

Snow College breidt uit met jong fris talent !
Vanaf 1 september staat Jasper Duré officieel mee aan het roer van Snow College. Samen met Ronny Geerinck, zal hij Snow College leiden en nieuwe impulsen geven. Het is een uniek gegeven in België/Nederland dat twee Nederlandstalige Oostenrijke staats skileraren de dagelijkse werking van het training en opleidingscenter Snow College zullen leiden. Jasper wordt verantwoordelijk voor Snow College Racing. Ronny blijft verantwoordelijk voor de afdelingen ‘Performance’ en ‘Opleidingen’.
Door deze samenwerking, waait er een nieuwe jeugdige wind door Snow College en is de verdere ontwikkeling van Snow College voor de toekomst verzekerd :)

Het verhaal van Jasper
Op 16 jarige leeftijd trainde Jasper voor het eerst mee met Snow College Racing, waarbij Jasper vervolgens 2 jaar mee deel uitmaakte van de Snow College Racing A-pool o.l.v. Ronny. Naast het trainen op hoog niveau, ontwikkelde Jasper ook de passie en ambitie voor het skiles geven en startte Jasper het Oostenrijks opleidingstraject met Anwärter I bij ‘Ausbilder Ronny’.
Vervolgens trok Jasper de bergen in voor een winterseizoen. Met ondertussen een diploma als Landes ski & snowboardleraar werkte hij als ski lerarenchef in een Oostenrijkse skischool. Vastberaden trok Jasper het daaropvolgend seizoen (2014 – 2015) de lijn verder door de Oostenrijkse staats skileraren opleiding (aan de Universiteit van Innsbruck) te combineren met de taak van hoofdtrainer bij Snow College Racing.
Afgelopen 2 jaar, gaf Jasper voornamelijk indoortrainingen en minder in de bergen, aangezien zijn studie sportmanagement op de hoge school veel tijd en aandacht vroeg. Deze studie zal komend schooljaar afgerond zijn, zodat de weg open ligt om full time actief te zijn met de mooiste sport die er bestaat :)

Jasper:“Ik ben blij deze stap te mogen en kunnen zetten. Afgelopen decennium heb ik alle stappen binnen Snow College & de skisport doorlopen. De basis voor een goede samenwerking werd reeds vele jaren geleden gelegd en nu vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Nu is de tijd voor mij gekomen om actief onze passie voor de skisport te delen en mee te werken om de skisport in België en Nederland naar een hoger niveau te tillen.
Met veel plezier en energie kijk ik uit naar de toekomst binnen Snow College ! Hopelijk zie ik jullie snel op één van de trainingspistes in binnen – of buitenland.. “

Ronny: 
“Reeds 10 jaar slagen we er jaar na jaar in om zowel onze organisatie Snow College als de skisport in het algemeen op een hoger niveau te tillen. Het is essentieel dat we onze organisatie versterken met jong fris talent vol ambitie om dit naar de toekomst te kunnen bljiven garanderen. Wat is er mooier dan Snow College te versterken met iemand die we zelf opgeleid/getraind hebben en daarnaast bijkomende ervaring/bagage meebrengt vanuit o.a. zijn sportmanagement studie.
Ik ben dan ook zeer verheugd met de versterking van Jasper aan mijn zijde.