Algemene werking ski slalom stages

Snow College organiseert doorheen het hele jaar verschillende trainingskampen. Deze trainingskampen zijn voor de sportieve skiërs met ambities in het wedstrijd skiën. Op een professionele manier begeleiden wij renners / gevorderde skiërs met veel passie! Zowel talenten uit de jeugd als volwassenen kunnen bij ons terecht. 

Onze doelstelling 

Om op lange termijn uit te groeien tot een goede skiër, is de basis het belangrijkste. Daarom wordt er tijdens de trainingsstages veel aandacht besteed aan het trainen in 'de breedte' en ligt onze focus niet alleen op de snelste tijd skiën doorheen het tracé. Er wordt met andere woorden gewerkt op verschillende aspecten en onderdelen uit het alpijns skiën: algemene basis techniek, bulten, off piste,...  Al spelenderwijs worden onze renners uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. 

Onze troeven 
  • Trainers

Onze trainingskampen worden gegeven door hoog opgeleide trainers (Landes leraren, staatlicher ski leraren, ervaring in coachen en racing). Door de jaren heen zijn de trainers voor de racing uitgegroeid tot een vaste trainerspool met een grote diversiteit in kennis en kunnen, maar met allemaal hetzelfde doel: de deelnemers de passie van de skisport doorgeven en hen naar een hoger niveau brengen. Onder het moto 'eeuwig leren' en 'je bent niet te oud om bij te leren' volgen onze trainers iedere jaar een 4-daagse bijscholing gegeven door Oostenrijkse Ausbilders om hun eigen kennen en kunnen up-to-date te houden, bij te schaven en elkaar naar een hoger niveau te brengen.

  • Skipas 

NIEUW! Doorheen het seizoen kunnen onze deelnemers gebruik maken van de Snow Card Tirol. Een skipas die geldig is over heel Tirol inclusief de 5 gletsjers.  Dit geeft ons de mogelijkheid om te trainen op verschillende trainingspistes, op verschillende hoogtes, steiltes, lengtes en omstandigheden. Hierdoor moeten de wedstrijdskiërs slechts één skipas kopen (met uitzondering van enkele stages/dagen/wedstrijden) om deel te kunnen nemen aan alle buitenlandse Belgische wedstrijden en trainingsstages die Snow College organiseert . Hoe meer weken je traint, hoe goedkoper de skipas :)

  • Kookouders / begeleiders 

Als ondersteuning en extra troef gaat er een kookouder en/of begeleider mee. De kookouders zorgen ervoor dat de renners niets tekort komen voor en na de trainingen. Zij zorgen niet alleen dat er elke dag verse en gezonde voeding op tafel staat, maar zijn ook een extra hulp bij het maken van schoolwerk, een luisterend oor of een helpende hand voor het kammen van de haren.

  • Ski onderhoud 

Het is van groot belang om te trainen onder de beste omstandigheden met het juiste materiaal. Daarom wordt er elke dag ruimte en tijd voorzien om de ski’s dagelijks te slijpen en te waxen. Elke ski wordt met een professionele slijpmachine geslepen (door de trainer) en de renners zullen zelfstandig hun ski volledig tip top in orde maken (onder begeleiding van de trainers) aan de hand van een stappenplan. Al het slijp- en waxmateriaal dat hiervoor nodig is, wordt voorzien door Snow College.

  • Videoanalyse

Leren doe je door te horen, voelen en te zien. Tijdens een trainingsstage wordt er bijna elke dag gefilmd. Deze runs worden samen met de trainer bekeken en besproken. Er wordt gekeken naar de sterke punten, alsook naar verbeterpunten. Tijdens de videoanalyse is er tijd en ruimte om individueel te werken en dieper (in theorie) in te gaan op de techniek. In een document wordt alle feedback verzameld en de filmpjes worden op een digitaal platform gezet, zodat ouders, maar ook alle trainers deze kunnen (her)bekijken.


  • Transport

Met onze Mercedes bus en aanvullende wagens wordt er steeds vervoer voorzien van en naar het trainingskamp alsook ter plaatse. Indien een renner later aansluit of vroeger het trainingskamp moet verlaten zijn er verschillende opties in samenspraak mogelijk (zeker naar onze vaste verblijfplaats in Oostenrijk). Zo is het mogelijk dat een renner gebruik maakt van het vliegtuig of de trein


  • Fysieke begeleiding

Geen topsport zonder een sterk lichaam. Tijdens de trainingsstages, afhankelijk van tijdstip in jaar (voorbereidingsfase, wedstrijdfase), wordt er gewerkt rond verschillende facetten om het lichaam optimaal te doen presteren: uithouding (aerobe trainingen), coördinatietraining, krachttraining, recuperatietraining, etc.  

Wij raden daarnaast de renners aan gedurende het jaar eveneens een trainingsprogramma te volgen, om het maximale uit de stages te halen.


FIDELITY PROGRAM

Snow College wil zijn trouwe renners en klanten belonen via het Fidelity Program.

Alle deelnemers aan de meerdaagse stages en opleidingen van alle SC afdelingen (racing, opleiding en performance), verdienen punten op basis van hun deelname en meer bepaald het aantal effectieve skidagen tijdens die stages.

Deze punten worden het seizoen dat erop volgt omgezet in een kortingspercentage, dat kan worden gebruikt voor:

  • Deelname aan de wekelijkse indoortrainingen in Terneuzen en Landgraaf
  • De aankoop van onze exclusieve Snow College Teamwear

Vind alle info hier terug.


Programma 

 


Inschrijven 

Inschrijven kan rechtstreeks via onze boekingstool. Bij inschrijving wordt een administratieve fee van 2,5% met een minimum van €1,50 en een maximum van €20 aangerekend en zal onmiddellijk worden gevraagd om een voorschot van € 200 te betalen. TIP: boek 2 maanden op voorrand en krijg 10% korting! 

Het restbedrag dient steeds 1 maand voor aanvang van het kamp betaald te worden. 

Inschrijven binnenlandse stages (BE & NL)

Inschrijven buitenlandse stages

Voor vragen en meer info: racing@snowcollege.be Algemene werking ski slalom stages

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x