Algemene werking ski slalom stages

Snow College organiseert doorheen het hele jaar verschillende trainingskampen. Deze trainingskampen zijn voor de sportieve skiërs met ambities in het wedstrijd skiën. Op een professionele manier begeleiden wij renners / gevorderde skiërs met veel passie! Zowel talenten uit de jeugd als volwassenen kunnen bij ons terecht. 

Onze doelstelling 

Om op lange termijn uit te groeien tot een goede skiër, is de basis het belangrijkste. Daarom wordt er tijdens de trainingsstages veel aandacht besteed aan het trainen in 'de breedte' en ligt onze focus niet alleen op de snelste tijd skiën doorheen het tracé. Er wordt met andere woorden gewerkt op verschillende aspecten en onderdelen uit het alpijns skiën: algemene basis techniek, bulten, off piste,...  Al spelenderwijs worden onze renners uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. 

Onze troeven 
  • Trainers

Onze trainingskampen worden gegeven door hoog opgeleide trainers (Landes leraren, staatlicher ski leraren, ervaring in coachen en racing). Door de jaren heen zijn de trainers voor de racing uitgegroeid tot een vaste trainerspool met een grote diversiteit in kennis en kunnen maar met allemaal hetzelfde doel: de deelnemers de passie van de skisport doorgeven en hen naar een hoger niveau brengen. Onder het moto 'eeuwig leren' en 'je bent niet te oud om bij te leren' volgen onze trainers iedere jaar een 4-daagse bijscholing gegeven door Oostenrijkse Ausbilders om hun eigen kennis en kunnen te up daten, bij te schaven en elkaar naar een hoger niveau te brengen.

  • Vaste verblijfplaats met tal van mogelijkheden 

Het grootste deel van de winter verblijven wij op onze vaste stek: Haus Piesendorf. Al meer dan 7 jaar hebben wij het genoegen om samen met Marco en Susan te kunnen samenwerken om onze deelnemers alle luxe, rui;te en de benodigde infrastructuur te kunnen geven. Zo kunnen wij beschikken over comfortabele slaapkamers, grote eetruimtes, slijp en wax 'kot', parking, wifi,... Voor veel van onze renners is Haus Piesendorf gegroeid tot hun tweede thuis. 

  • 1 skipas: 21 skigebieden 

Doorheen het seizoen kunnen onze deelnemers gebruik maken van de Salzburger Super Ski Card. Een skipas die geldig is in 21 gebieden, allemaal binnen een uur rijden van Piesendorf. Dit geeft ons de mogelijkheid om te trainen op verschillende trainingspistes, op verschillende hoogtes, steiltes, lengtes en omstandigheden. Enkele top locaties waar Snow College traint zijn: Zell am See (Ebenberg / Sonne Alm) Kaprun (Kitzsteinhorn Gletsjer) / Maria Alm (Hinterreit en Natrum), Kitzbühel (Pass Thurn en Resterhöhe), Leogang, Saalbach Hinterglem, St. Johan in Tirol, Piesendorf... Hoe meer weken je traint, hoe goedkoper de skipas :)

  • Kookouders / begeleiders 

Als ondersteuning en extra troef gaat er een kookouder en/of begeleider mee. De kookouders zorgen ervoor dat de renners niets tekort komen voor en na de trainingen. Zij zorgen niet alleen dat er elke dag verse en gezonde voeding op tafel staat, maar zijn ook een extra hulp bij het maken van schoolwerk, een luisterend oor of een helpende hand voor het kammen van de haren.

  • Ski onderhoud 

Het is van groot belang om te trainen onder de beste omstandigheden met het juiste materiaal. Daarom wordt er elke dag ruimte en tijd voorzien om de ski’s dagelijks te slijpen en te waxen. Elke ski wordt met een professionele slijpmachine geslepen (door de trainer) en de renners zullen zelfstandig hun ski volledig tip top in orde maken (onder begeleiding van de trainers) aan de hand van een stappenplan. Al het slijp en wax materiaal dat hiervoor nodig is, wordt voorzien door Snow College.

  • Videoanalyse

Leren doe je door te horen, voelen en te zien. Tijdens een trainingsstage wordt er bijna iedere dag gefilmd. Deze runs worden samen met de trainer bekeken en besproken. Er wordt gekeken naar de sterke punten, alsook naar verbeterpunten. Tijdens de videoanalyse is er tijd en ruimte om individueel te werken en dieper (in theorie) in te gaan op de techniek. In een document wordt alle feedback verzameld en de filmpjes worden op een digitaal platform gezet, zodat ouders maar ook alle trainers deze kunnen (her)bekijken.


  • Transport

Met onze Mercedes bus en aanvullende wagens wordt er steeds vervoer voorzien van en naar het trainingskamp alsook ter plaatse. Indien een renner later aansluit of vroeger het trainingskamp moet verlaten zijn er verschillende opties in samenspraak mogelijk (zeker naar onze vaste verblijfplaats in Oostenrijk). Zo is het mogelijk dat een renner gebruik maakt van het vliegtuig of de trein


  • Fysieke begeleiding

Geen topsport zonder een sterk lichaam. Tijdens de trainingsstages, afhankelijk van tijdstip in jaar (voorbereidingsfase, wedstrijdfase), wordt er gewerkt rond verschillende facetten om het lichaam optimaal te doen presteren: uithouding (aerobe trainingen), coördinatietraining, krachttraining, recuperatietraining, etc. Buiten de trainingskampen kunnen onze renners terecht bij verschillende partners waarmee wij samenwerken voor individuele begeleiding: Move to Cure (Antwerpen) / Be Aware (Lars James) 


Programma 

Specifieke detailinfo van alle kampen kan je hier terugvinden. 

Voor vragen en meer info: jasper@snowcollege.be Algemene werking ski slalom stages

Trainingskampen

Snow College biedt verschillende slalom en reuzenslalom trainingskampen aan voor (wedstrijd)skiërs. De trainingskampen vinden plaats Indoor (België/Nederland) en Outdoor (Oostenrijk, Frankrijk en Italië) zomer en winter

Piesendorf: 26 december 2021 - 8 januari 2022

Piesendorf: 5 - 12 februari 2022

7 dagen race trainingskamp vanuit ons basiskamp te Piesendorf (Oostenrijk). Hieruit hebben we mogelijkheden om op verschillende locaties te skiën/trainen (Kitzsteinhorn, Zell am See, Maria Alm, Leogang, Kitzbühl...) Een combinatie van trainen op algemene techniek, race-techniek en training door een tracé (stubbies en grote palen, zowel slalom als reuzenslalom). Tijdens deze periode wordt er vooral gefocust op reuzenslalom en als de omstandigheden het toelaten, wordt er getraind op één van de meest befaamde wedstrijdpiste in Oostenrijk: HINTERREIT!

Piesendorf 19- 26 februari 2022

7 of 14 dagen race trainingskamp vanuit ons basiskamp te Piesendorf (Oostenrijk). Hieruit hebben we mogelijkheden om op verschillende locaties te skiën/trainen (Kitzsteinhorn, Zell am See, Maria Alm, Leogang, Kitzbühl...) Een combinatie van trainen op algemene techniek, race-techniek en training door een tracé (stubbies en grote palen, zowel slalom als reuzenslalom). Tijdens deze week wordt er getraind ter voorbereiding op het Vlaamse Kampioenschap Alpijns Skiën te St. Johan. Tijdens de week van 13-20 februari zullen de wedstrijdskiërs getraind en begeleid worden op de wedstrijden te St. Johan in Tirol.

Piesendorf 26 februari 2022 - 5 maart 2022

7 of 14 dagen race trainingskamp vanuit ons basiskamp te Piesendorf (Oostenrijk). Hieruit hebben we mogelijkheden om op verschillende locaties te skiën/trainen (Kitzsteinhorn, Zell am See, Maria Alm, Leogang, Kitzbühl...) Een combinatie van trainen op algemene techniek, race-techniek en training door een tracé (stubbies en grote palen, zowel slalom als reuzenslalom). Tijdens deze week wordt er getraind ter voorbereiding op het Vlaamse Kampioenschap Alpijns Skiën te St. Johan. Tijdens de week van 13-20 februari zullen de wedstrijdskiërs getraind en begeleid worden op de wedstrijden te St. Johan in Tirol.

Val D'Isére 2 - 16 april 2022

7 of 6 of 13 dagen race trainingskamp in Tignes / Val D'isére . Tijdens de eerste week van Pasen zullen onze wedstrijdskiërs zich voorbereiden op de FIS (Children) wedstrijden en het Belgische Kampioenschap dat plaatsvind in de tweede week. Voor Tijdens de tweede week van de Paasvakantie wordt er deelgenomen aan de Belgische wedstrijden te Val D'Isére.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x