Opleiding Anwärter I indoor

Presentatie Anwärter I


Wat, waar en voor wie?

Skileraar worden? Snowboardleraar worden? Dan start het bij de Anwärter I opleiding!

Anwärter I is de eerste stap in het Oostenrijkse opleidingstraject. Hiermee ben je gediplomeerd om les te geven aan beginners op indoorbanen, bij skireisorganisaties of stage te lopen in Oostenrijkse skischolen.
Na deze opleiding kan je de volledige Oostenrijkse Anwärter beroepsopleiding afsluiten in 6 dagen tijdens de herfstvakantie bij Snow College.

Je kan deelnemen

 • vanaf 15 jaar
 • als je beheerst korte en lange bochten op rode piste kan.
 • als je gek op wintersport bent! :)

De opleiding wordt in 2022 op volgende momenten georganiseerd:

 • Zondag 24 tot vrijdag 29 juli 2022 in Snowworld Landgraaf
 • Weekendformule 2022: zaterdag 30 juli tot maandag 1 augustus + zaterdag 27 tot maandag 29 augustus te Snowworld Terneuzen (enkel ski)
 • Zondag 21 tot vrijdag 26 augustus 2022 in Snowworld Terneuzen

In aanloop van de verschillende opleidingsperiodes, organiseert Snow College verschillende introductiedagen
Op deze introductiedagen overlopen we alvast de theorie en praktijk onderdelen van Anwärter I. Je skitechniek wordt geanalyseerd door middel van persoonlijke video opnames. Zo krijg je alvast een goede kijk op je eventuele persoonlijke werkpunten en wat je tijdens de opleiding qua praktijk en theorie je te wachten staat.
/Anwärter ITwijfel je of je ski niveau voldoende is? Kom dan een kennismakingstraining volgen tijdens één van onze wekelijkse techniek trainingen of volg één van onze buitenlandse voorbereidingsweekends/weken

Cursusinhoud

Anwärter I is de eerste stap in de erkende Oostenrijkse beroepsopleiding en zal plaatsvinden in de verschillende indoorpistes in Nederland en België.

Tijdens de cursus wordt er zowel gewerkt op praktijk als theorie

Praktijk ski
 • Pflugdrehen
 • Pflugsteuern
 • Eigen niveau : korte bochten
 • Les geven

Check demo-video's van o.a. Plugdrehen, Pflugsteuern en korte bochten--> klik hier

Praktijk snowboard
 • Driftschwung mit Gewichtsverlagerung
 • Driftschwung mit Hochentlastung
 • Freestyle piste tricks
 • Les geven
 TheorieAnwärter I

Bewegungslehre, Unterrichtslehre, Kinderunterricht, Materialkunde

Het cursusboek bevat alle theorie van Anwärter I t.e.m. Landes II incl. Alpine opleiding en dit voor zowel ski als snowboard. Het boek kan bij aanvang van de opleiding of op één van de voorbereidende weekends aangeschaft worden aan € 55.

Anwärter I is de eerste stap in de Oostenrijkse beroepsopleiding en wordt hierdoor ook door erkende Oostenrijkse Ausbilders (beroepsopleiders) gegeven. De opleiding wordt dus in het Duits gegeven, maar met Nederlandse ondersteuning/omkadering. Het theorie examen leg je af in het Duits wat je kan en in het Nederlands wat je nog niet lukt .Op onze pagina met meest gestelde vragen, vind je meer info (en geruststelling :)) over de taal --> klik hier

Tip voor wie twijfelt ! Volg één van onze introductiedagen  of voorbereidend weekend waar je ook op de Duitse taal voorbereid wordt.

Planning

De eerste dag wordt op om 9.00 u aangemeld op de betreffende locatie. De eerste 5 dagen heb je dagelijks opleiding van 9.00 u tot 19.00 u.
Op dag 6 van de opleiding start je eveneens om 9.00 u, maar zal de opleiding, examens, en diploma uitreiking afgerond zijn rond +/- 17.00 u.

 Standaard week programma:

Prijs

2 maanden voor aanvang bepalen we aantal groepen. Vanaf dat moment kan er nog aangemeld worden tot dat de groepen volzet zijn. Als je minstens 2 maanden voor aanvang van de opleiding boekt een een voorschot van € 200 betaald, heb je recht op de vroeg boek/ voordeelprijs.

LocatieVroeg boekingLast minute
Snowworld Terneuzen weekformule€ 750€ 850
Snowworld weekendformule€ 850€ 950
Snowworld Landgraaf weekformule€ 850€ 950


Hierin is inbegrepen:

 • 6 dagen praktijk en theorie opleiding
 • 6 dagen toegang tot de piste

Optie:

 • 6 x lunch incl. water (plat/bruis): € 50 
 • annulatieverzekering : 5%

Mogelijkheden verblijf

We begrijpen dat de dagelijkse verplaatsen naar Terneuzen een struikelblok kunnen zijn voor sommigen. Daarom bekijken we graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn om in de buurt te kunnen overnachten en of Snow College dan ook in vervoer moet voorzien van en naar de verblijfplaats.

Deze verblijfplaats kan afhankelijk van de persoonlijke vraag een bungalow zijn op camping Marina Beach of een kamer met ontbijt in een hotel in de buurt.


Film Snow College opleidingen


Opleiding Anwärter I indoor

Demofilmpjes ski

demofilpjes van pflugdrehen, pflugsteurn, parallel lang, parrallel kort en dynamisch lang en dynamisch kort. Alles op een rijtje om je van achter je computer goed voor te bereiden op de 'Prüfungsfahrten'.

OPLEIDINGSTRAJECT

Opleiding Anwärter I outdoor

opleiding buitenland skileraar skimonitor snowboardleraar

Opleiding Anwärter II

Heb je al jouw Anwärter I? Behaal dan jouw volledige Anwärter diploma op een week tijd! De titel skileraar of snowboardleraar ligt voor het grijpen

INTRODUCTIEDAG ANWÄRTER

Bereid je goed voor op de opleiding skileraar Anwärter door het volgen van de introductiedag Anwärter. theorie, praktijk en skiDuits komen aan bod.

VOORBEREIDINGSWEEKEND ANWÄRTER INDOOR

Volg een voorbereidingsweekend Anwärter om jouw slaagkansen te vergroten!

Voorbereiding Anwärter outdoor

Wil je je voorbereiden op je Anwärter I of II? Dan is deze training zeker iets voor jou!

Opleiding freestyle integratie

Opleiding Freestyle integratie: Introductie Freestyle training voor skileraren die kunstjes willen gebruiken in hun lessen.

Landes opleiding I & II ski en snowboard

Heb je al jouw Anwärter diploma? Ga verder in het Oostenrijks opleidingstraject met de Landes opleiding I & II ski of snowboard. Til je eigen kunsten en jouw lesgeven naar een hoger niveau

Voorbereiding Landes ski en snowboard outdoor

REUZENSLALOM EXPERIENCE

ALPIN KURS

VEEL/MEEST GESTELDE VRAGEN (ANWÄRTER I)

Erkenning

Aan de slag als skileraar of snowboardleraar

Wil jij met jouw Anwärter I of II diploma gaan les geven in het binnen- of buitenland? Wil je aan de slag als skileraar of snowboardleraar? Wij lijsten alvast wat opties voor jou op.

CURSUSBOEK

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x