Opleiding Anwärter I indoor

Presentatie Anwärter I


Wat, waar en voor wie?

Skileraar worden? Snowboardleraar worden? Dan start het bij de Anwärter I opleiding!

Anwärter I is de eerste stap in het Oostenrijkse opleidingstraject. Hiermee ben je gediplomeerd om les te geven aan beginners op indoorbanen, bij skireisorganisaties of stage te lopen in Oostenrijkse skischolen.
Na deze opleiding kan je de volledige Oostenrijkse Anwärter beroepsopleiding afsluiten in 6 dagen tijdens de herfstvakantie bij Snow College.

Je kan deelnemen

 • vanaf 15 jaar
 • als je beheerst korte en lange bochten op rode piste kan.
 • als je gek op wintersport bent! :)

De opleiding wordt in 2021 op volgende momenten georganiseerd:

 • 15 tot 20 augustus te SnowWorld Rucphen (enkel ski)
 • 22 tot 27 augustus te SnowWorld Terneuzen

In aanloop van de verschillende opleidingsperiodes, organiseert Snow College verschillende introductiedagen
Op deze introductiedagen overlopen we alvast de theorie en praktijk onderdelen van Anwärter I. Je skitechniek wordt geanalyseerd door middel van persoonlijke video opnames. Zo krijg je alvast een goede kijk op je eventuele persoonlijke werkpunten en wat je tijdens de opleiding qua praktijk en theorie je te wachten staat.
Anwärter ITwijfel je of je ski niveau voldoende is? Kom dan een kennismakingstraining volgen tijdens één van onze wekelijkse techniek trainingen of volg één van onze buitenlandse voorbereidingsweekends/weken

Cursusinhoud

Anwärter I is de eerste stap in de erkende Oostenrijkse beroepsopleiding en zal plaatsvinden in de verschillende indoorpistes in Nederland en België.

Tijdens de cursus wordt er zowel gewerkt op praktijk als theorie

Praktijk ski
 • Pflugdrehen
 • Pflugsteuern
 • Eigen niveau : korte bochten
 • Les geven

Check demo-video's van o.a. Plugdrehen, Pflugsteuern en korte bochten--> klik hier

Praktijk snowboard
 • Driftschwung mit Gewichtsverlagerung
 • Driftschwung mit Hochentlastung
 • Freestyle piste tricks
 • Les geven
 TheorieAnwärter I

Bewegungslehre, Unterrichtslehre, Kinderunterricht, Materialkunde

Het NOESLV cursusboek bevat alle theorie van Anwärter I t.e.m. Landes II incl. Alpine opleiding en dit voor zowel ski als snowboard. Het boek kan bij aanvang van de opleiding of op één van de voorbereidende weekends aangeschaft worden aan € 55.

Anwärter I is de eerste stap in de Oostenrijkse beroepsopleiding en wordt hierdoor ook door erkende Oostenrijkse Ausbilders (beroepsopleiders) gegeven. De opleiding wordt dus in het Duits gegeven, maar met Nederlandse ondersteuning/omkadering. Het theorie examen leg je af in het Duits wat je kan en in het Nederlands wat je nog niet lukt .Op onze pagina met meest gestelde vragen, vind je meer info (en geruststelling :)) over de taal --> klik hier

Tip voor wie twijfelt ! Volg één van onze introductiedagen  of voorbereidend weekend .. waar je ook op de Duitse taal voorbereid wordt.

Planning

De eerste dag wordt op om 9.00 u aangemeld op de betreffende locatie. De eerste 5 dagen heb je dagelijks opleiding van 9.00 u tot 19.00 u.
Op dag 6 van de opleiding start je eveneens om 9.00 u, maar zal de opleiding, examens, en diploma uitreiking afgerond zijn rond +/- 17.00 u.

 Standaard week programma:

Prijs

2 maanden voor aanvang bepalen we aantal groepen. Vanaf dat moment kan er nog aangemeld worden tot dat de groepen volzet zijn.

LocatieVroeg boekingLast minute
Snowworld weekformule€ 695€ 750
Snowworld weekendformule€ 795€ 850
Snowvalley€ 795€ 850


Als je minstens 2 maanden voor aanvang van de opleiding boekt een een voorschot van € 200 betaald, heb je recht op de vroeg boek/ voordeelprijs.

Hierin is inbegrepen:

 • 6 dagen praktijk en theorie opleiding
 • 6 dagen toegang tot de piste

Optie:

 • 6 x lunch incl. water (plat/bruis): € 75,-
 • annulatieverzekering : 5%

Mogelijkheden verblijf

We begrijpen dat de dagelijkse verplaatsen naar Terneuzen een struikelblok kunnen zijn voor sommigen. Daarom voorzien we ook de mogelijkheid om te verblijven in de buurt van de indoor skipiste. Wanneer de cursus doorgaat in Snowworld Terneuzen, kan er worden overnacht te bungalowpark Marina beach (10 min. rijden van Snowworld Terneuzen). Snow College coördinteert vervoer tussen de verblijfplaats Marina Beach en Snowworld Terneuzen. 

Voor 5 nachten in half pension betaal je € 250, incl. drank tijdens de maaltijden. Deze prijs is op basis van dubbele kamers.

Voor meer informatie of om in te schrijven, mail naar liesbeth@snowcollege.be

Film Snow College opleidingen


Opleiding Anwärter I indoor

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x