Jasper Duré

Trainer Jasper

Zo ziet mijn ideale skidag eruit

Zowizo als eerste op de piste. Het liefste als eerste op de top, en dan in één ruk, op reuzenslalomski’s gesneden lange bochten naar beneden knallen, zonder te stoppen. Die ééne afdaling heb ik nodig, nadien heb ik het geduld om me aan te passen aan de voorkeuren van de groep, maar de eerste afdaling, die is van mij. Lekkere pistoletjes opeten in het zonnetje boven op de berg met een almdudler of warme chocomel met sahne er bij. De laatste lift omhoog, om dan off piste helemaal tot beneden te skiën. En dan uren napraten over de skidag en off piste ervaringen in eerst een rustige aprés ski bar beginnend met een radler. Afhankelijk van de stemming optijd naar bed om de volgende dag fris te zijn, ofwel lekker blijven hangen in de aprés ski en de radlers vervangen door klopfers.

Op deze skiprestatie ben ik zeer trots

Na het afwerken van de Staatlicher ski opleiding mocht ik voorskiër zijn op het Belgische Kampioenschap in Val Thorans. Op dit moment was ik in mijn beste vorm ooit, zowel fysiek, technisch als mentaal. Een afdaling door de reuzenslalompoorten van meer dan 1 minuut onder perfecte omstandigheden naar beneden knallen en je naam bij de aankomst door de micro horen roepen. Puur genieten.

Mijn laatste examen bij de Staatlicher ski opleiding was de freeride. In plaats te kiezen van rytmische korte bochten, heb ik gekozen voor lange bochten met meerdere sprongen. Vol risiko en vol fun ben ik naar beneden geknald. Ondanks dat dit zeker niet mijn sterkste onderdeel was, heb ik hier wel mijn hoogtste punten op gescoord.

Dit is mijn favoriete oefening om te geven bij training

dolfijnsprong


Jasper Duré

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x