Ruben Duré

Trainer Ruben

Zo ziet mijn ideale skidag eruit

Voor mij een ideale skidag begint bij het ideale huisje. Namelijk een klein hottelletje of een pensionnetje gelgen op de piste of vlak bij de piste. Als je ’s ochtens de gordijnen dan opendoet zie je een starlend zonnetje en heel wat verse poeder sneeuw. Op dit moment kan de dag al niet meer stuk. Na het aantrekken van mijn skikleren ga ik naar de eetzaal en staat er een heerlijk vers ontbijt buffet klaar waar ik krachten kan opdoen voor de skidag. Na men buikje gevuld te hebben en nog voor de lift geopend is trek ik men skischoenen aan samen met de anderen en gaan we naar buiten voor een heerlijk dagje skiën. Het geluk is dat er niet al te veel volg in het gebied is waardoor we de hele dag verse stukjes sneeuw kunnen vinden. Onder de middag stoppen we bij een gezellig restaurantje waar we een keizersmarren eten een een skiwasser drinken. Nadien nog een paaruurtjes doorgaan in de diepsneeuw en zelf een boekkelpiste aanleggen. Rond 15:00 stoppen we boven bij een après-ski bar waar we nog gezellig iets drinken en skien dan terug naar ons huisje. Hier een warme sauna nemen om de benen te laten ontspannen en tot slot een uitgebreid avond maal met een lekker dessertje

Op deze skiprestatie ben ik zeer trots

in 2016 deed ik mee aan een Fis wedstrijd in markstein. Ik heb toen zeker niet zo goed geskied als dat ik zou kunnen. Ik ben zelf eerder vanachter geëindigd in het klassement maar ik ben fier op de hoe ik geskied heb en doorgezet heb in de omstandigheden. Het was namelijk rond de 0 graden. Het regende extreem hard en er waren ook nog eens extreme rukwinden. Alle zetelliften waren gesloten. Enkel de sleper was nog geopend. Na de verkenning waren we letterlijk al nat tot op onze onderbroek. Ik herinner me ook nog goed dat er water tussen mijn brilglazen zat en dat dit over en weer zwiepte in de bochten. Het probleem bij deze weersomstandigheden was echter ook dat er heel diepe putten gevormd werden. En was dus eerder een extreme buckel wedstrijd dan een slalom wedstijd. Maar ik heb niet opgegeven en ben blijven vechten tot het einde en daarom ben ik wel echt fier op deze prestatie. En ik neem deze ook nog steeds mee. 

Skiën is een grote passie van mij en ik wil deze met andere delen. Ik zal dan ook blijven vechten/ werken om andere te verbeteren wat de omstandigheden ook zijn en ik zal altijd proberen er het beste van te maken. En op deze eigenschap ben ik ook wel fier.

Dit is mijn favoriete oefening om te geven bij training

De leukste oefening vind ikzelf de ‘helikopter’ hierbij hang je 2 skistokken aan elkaar. Dan ga je per 2 tegenover elkaar staan met de gezichten naar elkaar. Ieders houd de uiteinden van de skistokken vast. Nadien maak je om te beurt een bocht en trek je elkaar als het waren in de volgende bocht. Hierdoor krijg je een soort helikopter effect.


Ruben Duré

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x