Opleiding Anwärter I

Wat en voor wie?

Skileraar worden? Snowboardleraar worden? Dan start het bij de Anwärter I opleiding!

Anwärter I is de eerste stap in het Oostenrijkse opleidingstraject. Hiermee ben je gediplomeerd om les te geven aan beginners op indoorbanen, bij skireisorganisaties of stage te lopen in Oostenrijkse skischolen.
Na deze opleiding kan je de volledige Oostenrijkse Anwärter beroepsopleiding afsluiten in 6 dagen in Oostenrijk via Snow College.

Je kan deelnemen

 • vanaf 15 jaar
 • als je beheerst korte en lange bochten op rode piste kan.
 • als je gek op wintersport bent! :)

In aanloop van de verschillende opleidingsperiodes, organiseert Snow College verschillende introductiedagen
Op deze introductiedagen overlopen we alvast de theorie en praktijk onderdelen van Anwärter I. Je skitechniek wordt geanalyseerd door middel van persoonlijke video opnames. Zo krijg je alvast een goede kijk op je eventuele persoonlijke werkpunten en wat je tijdens de opleiding qua praktijk en theorie je te wachten staat. Bijkomend bereiden we je voor betreffende Duitstalige terminologie.
Anwärter I


Twijfel je of je ski niveau voldoende is? Kom dan een kennismakingstraining volgen tijdens één van onze wekelijkse techniek trainingen 

of volg één van onze buitenlandse voorbereidingsweekends/weken

Techniekstage met Hemelvaart of Belgische herfstvakantie

Cursusinhoud

Anwärter I is de eerste stap in de erkende Oostenrijkse beroepsopleiding.
Tijdens de cursus wordt er zowel gewerkt op praktijk als theorie

Praktijk ski
Praktijk snowboard
 • Driftschwung mit Gewichtsverlagerung
 • Driftschwung mit Hochentlastung
 • Freestyle piste tricks
 • Les geven
 TheorieAnwärter I

Bewegungslehre, Unterrichtslehre, Kinderunterricht, Materialkunde

Anwärter I is de eerste stap in de Oostenrijkse beroepsopleiding en wordt hierdoor ook door erkende Ausbilders (beroepsopleiders) gegeven. De opleiding wordt dus in het Duits gegeven, maar met Nederlandse ondersteuning/omkadering. Het theorie examen leg je af in het Duits wat je kan en in het Nederlands wat je nog niet lukt . Op onze pagina met meest gestelde vragen, vind je meer info (en geruststelling :)) over de taal)

Tip voor wie twijfelt ! Volg één van onze introductiedagen  waar je ook op de Duitse taal voorbereid wordt.

Planning

De opleiding wordt in 2024 op volgende momenten georganiseerd:

VanTotLocatie prijs
vrijdag 29 maart dinsdag 2 aprilSnowworld Landgraaf855€
zaterdag 29 juniwoensdag 3 juliSnowworld Antwerpen855€
maandag 12 augustusvrijdag 16 augustusSnowworld Landgraaf855€
maandag 19 augustusvrijdag 23 augustusSnowworld Zoetermeer855€
maandag 26 augustusvrijdag 30 augustusSnowworld Terneuzen855€
maandag 9 septembervrijdag 13 septemberMontana Snowcenter 895€
maandag 21 oktobervrijdag 25 oktober Snowworld Landgraaf895€
maandag 28 oktobervrijdag 1 novemberSnowworld Zoetermeer895€
zaterdag 26 oktoberzaterdag 2 novemberKitzsteinhorn1.095€
maandag 25 novembervrijdag 29 novemberSnowworld Zoetermeer895€


INDOOR
De eerste dag dien je je aan te melden om 9u00 op de betreffende locatie. 5 dagen heb je dagelijks opleiding van 9u00 tot 21u00. Op de 5de dag leg je praktijk en theorie examen af.

Na deze 5 dagen voorzien we nog een extra Coaching & teaching dag (9u00 - 18u00).  Deze dag is onderdeel en inbegrepen in de Anwärter I opleiding.

Data 2024 Coaching & teaching day

datumLocatie 
31 augustusSnowworld Terneuzen
21 septemberMontana Snowcenter
30 novemberSnowworld Zoetermeer


OUTDOOR


Prijs

 • 6 dagen praktijk en theorie opleiding
 • 6 dagen toegang tot de piste
 • indien nodig: 6 dagen ski/snowboardmateriaal (enkel indoor)
 • cursusboek (zal op de 1ste dag uitgedeeld worden)
 • 7 overnachtingen half pension (enkel in Oostenrijk)

(Kandidaat) Snowworld medewerkers krijgen een korting van 275€ op de opleiding bij locatie Snowworld. (bij goedkeuring van hoofd skischool Snowworld Landgraaf, Terneuzen of Antwerpen)

Extra info

Lunch en avondeten (indoor)
Als je wilt eten op locatie, dan hebben we hiervoor aparte voordeelprijzen voor. De kosten zijn +/- 110€ voor 5 x lunch en 4 x diner. Voor aanvang van de opleiding zal je hierover bericht ontvangen. (let op: alleen mogelijk bij 20 of meer deelnemers)

Verblijf (indoor)
We begrijpen dat de dagelijkse verplaatsing naar de skihal een struikelblok kan zijn voor sommigen. Daarom bekijken we graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn om in de buurt te kunnen overnachten.

Verblijf (Oostenrijk)
Hotel Lukashansl: www.lukashansl.at
Salzburgerstrasse 1, A-5671 Bruck an der Glocknerstrasse.

Kamers zijn standaard 3 tot 5 persoonskamers.
Twee weken voor aanvang ontvang je een mail met info omtrent upgrade mogelijkheden (bvb één of twee persoonskamers)

Vervoer (Oostenrijk)
Carpoolen
Wil je met iemand mee rijden? Laat het ons weten bij je aanmelding. we proberen je met iemand in contact te brengen die een plekje over heeft in de auto.

Trein
Als je niet in de gelegenheid bent om in een auto te komen, kun je met de trein komen. De verbinding (Antwerpen Centraal - Bruck-Fusch) naar het dorp is goed. Je kunt een kaartje kopen via NSinternational of ÖBB, je reist 10 à 12 uur. We brengen je daarnaast in contact met andere deelnemers die met de trein reizen, net zo gezellig.

Eenmaal in Oostenrijk heb je ook vervoer op locatie nodig. ’S Ochtends naar de gletsjer en einde middag weer terug naar Hotel Lukashansl. Bij aanmelding 1ste dag zijn de groepen bekend en kun je carpoolen met iemand in je groep die een plek vrij heeft in z’n auto. De ervaring vertelt ons dat dit altijd lukt. Mocht het niet uitkomen dan functioneert het taxibusje van het hotel ook. Hier zit wel een prijskaartje aan verbonden, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers die hiervan gebruik maken.  

Busvervoer
Bij voldoende vraag, leggen we een autocar in met verschillende opstapplaatsen afhankelijk van waar de meeste deelnemers afkomstig zijn. De meest reguliere opstapplaatsen zijn de carpoolparking van Eindhoven en Mol. Kostprijs bus heen/weer + ter plaatse komt op 260€.

Inschrijven
Via onderstaande link, kan je je zelf aanmelden. Mocht de opleiding waarvoor je jezelf hebt ingeschreven al vol zitten, dan zal er in overleg gekeken worden naar andere oplossingen om toch de door jouw gewenste opleiding te volgen.
Soms kan het ook zijn, dat je even op de wachtlijst wordt geplaatst. Wanneer er dan voldoende animo is om een nieuwe groep te starten, zal je zo snel mogelijk bevestigd worden.

Na de inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging en een aparte e-mail met de factuur (via onze opleidingspartner) van de opleidingskosten. Het kan enkele dagen duren voordat de factuur jouw kant op komt.
De kosten van de opleiding(en) dienen uiterlijk vier weken vóór de startdatum van de (eerste) opleiding te zijn overgeschreven. Dit kun je doen door op de betaallink te klikken in de bevestiging. Je kunt pas meedoen aan de opleiding als het totale bedrag is bijgeschreven.

Opleiding Anwärter I

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x