Opleiding Anwärter II

Wat en voor wie?

Met deze opleiding sluit je de volledige Oostenrijkse beroepsopleiding Anwärter af en mag je jezelf skileraar of snowboardleraar noemen. Hiermee ben je gediplomeerd om les te geven op indoorbanen, bij skiorganisaties of in Oostenrijkse skischolen.

Deelname Anwärter I is voldoende om te kunnen deelnemen aan Anwärter II.
Vlaams initiator en Nederlands leraar A kunnen instappen in Anwärter II (mits goede voorbereiding, zie ook veel gestelde vragen)

Twijfel je of je ski niveau voldoende is? Kom dan een kennismakingstraining volgen tijdens één van onze wekelijkse techniek trainingen of volg één van onze buitenlandse voorbereidingsweken

Cursusinhoud

Anwärter II is het vervolg op Anwärter I.
In deze 6-daagse opleiding krijg je de kans om het volledige Anwärter Oostenrijkse beroepsdiploma te behalen.

Tijdens de cursus wordt er zowel gewerkt op praktijk als theorie

Praktijk ski

 • Pflugdrehen
 • Pflugsteuern
 • Dynamische korte bochten
 • Vrije afdaling; dynamische lange bochten
 • Les geven

Praktijk snowboard 

 • Driftschwung mit Gewichtsverlagerung
 • Driftschwung mit Hochentlastung
 • Freestyle piste tricks 
 • Vrije afdaling: carving/kippschwung
 • Les geven

Check demo-video's van o.a. Plugdrehen, Pflugsteuern, dynamische lange en korte bochten --> klik hier

 Anwärter II

Theorie

Bewegungslehre, Unterrichtslehre, Kinderunterricht, Materialkunde, Skigeschiedenis, Engels, Sneeuw - en lawinekunde, Eerste hulp, Materiaal onderhoud, Beroepskunde en Veiligheid.

Anwärter II is een Oostenrijks beroepsopleiding en wordt hierdoor ook door erkende Oostenrijkse Ausbuilders (beroepsopleiders) gegeven. De opleiding wordt dus in het Duits gegeven, maar met Nederlandse ondersteuning/omkadering. Op onze pagina met meest gestelde vragen, vind je meer info (en geruststelling :)) over de taal --> klik hier

Tip voor wie twijfelt ! Volg één van onze introductiedagen waar je ook op de Duitse taal voorbereid wordt.

Planning 

Anwärter II opleiding wordt in 2024 op volgende momenten georganiseerd.

Van totPrijsLocatie
vrijdag 15 maart vrijdag 22 maart€ 1.045,00Zell am See/Kaprun of Kizsteinhorn
zaterdag 27 april zaterdag 4 mei€ 1.025,00Kitzsteinhorn
zaterdag 19 oktoberzaterdag 26 oktober € 1.095,00Kitzsteinhorn
zaterdag 26 oktoberzaterdag 2 november € 1.095,00Kitzsteinhorn
zaterdag 30 novemberzaterdag 7 december€ 1.095,00Kitzsteinhorn
zaterdag 7 decemberzaterdag 14 december€ 1.145,00Zell am See/Kaprun of Kitzsteinhorn
zaterdag 14 december zaterdag 21 december€ 1.145,00Zell am See/Kaprun of Kitzsteinhorn


Prijs

Hierin is inbegrepen:

 • 6 dagen praktijk en theorie opleiding door erkende Oostenrijkse Ausbuilders;
 • 6 dagen skipas;
 • 7 overnachtingen half pension

Extra info

Verblijf
Hotel Lukashansl: www.lukashansl.at
Salzburgerstrasse 1, A-5671 Bruck an der Glocknerstrasse.

Kamers zijn standaard 3 tot 5 persoonskamers.
Twee weken voor aanvang ontvang je een mail met info omtrent upgrade mogelijkheden (bvb één of twee persoonskamers)

Vervoer
Carpoolen
Wil je met iemand mee rijden? Laat het ons weten bij je aanmelding. we proberen je met iemand in contact te brengen die een plekje over heeft in de auto.

Trein
Als je niet in de gelegenheid bent om in een auto te komen, kun je met de trein komen. De verbinding (Antwerpen Centraal - Bruck-Fusch) naar het dorp is goed. Je kunt een kaartje kopen via NSinternational of ÖBB, je reist 10 à 12 uur. We brengen je daarnaast in contact met andere deelnemers die met de trein reizen, net zo gezellig.

Eenmaal in Oostenrijk heb je ook vervoer op locatie nodig. ’S Ochtends naar de gletsjer en einde middag weer terug naar Hotel Lukashansl. Bij aanmelding 1ste dag zijn de groepen bekend en kun je carpoolen met iemand in je groep die een plek vrij heeft in z’n auto. De ervaring vertelt ons dat dit altijd lukt. Mocht het niet uitkomen dan functioneert het taxibusje van het hotel ook. Hier zit wel een prijskaartje aan verbonden, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers die hiervan gebruik maken.  

Busvervoer
Bij voldoende vraag, leggen we een autocar in met verschillende opstapplaatsen afhankelijk van waar de meeste deelnemers afkomstig zijn. De meest reguliere opstapplaatsen zijn de carpoolparking van Eindhoven en Mol. Kostprijs bus heen/weer + ter plaatse komt op 260€.

Inschrijven
Via onderstaande link, kan je je zelf aanmelden. Mocht de opleiding waarvoor je jezelf hebt ingeschreven al vol zitten, dan zal er in overleg gekeken worden naar andere oplossingen om toch de door jouw gewenste opleiding te volgen.
Soms kan het ook zijn, dat je even op de wachtlijst wordt geplaatst. Wanneer er dan voldoende animo is om een nieuwe groep te starten, zal je zo snel mogelijk bevestigd worden.

Na de inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging en een aparte e-mail met de factuur (van onze opleidingspartner) van de opleidingskosten. Het kan enkele dagen duren voordat de factuur jouw kant op komt.
Het voorschot betaal je direct. Het restsaldo van de opleiding dient uiterlijk vier weken vóór de startdatum van de opleiding te zijn overgeschreven. Je kunt pas meedoen aan de opleiding als het totale bedrag is bijgeschreven.Opleiding Anwärter II

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x