Opleiding freestyle integratie

De eerstvolgende introductie freestyle skistage staat gepland van 29 oktober tot 5 november 2022. Deze gaat voorlopig door. Indien Snow College de opleiding zou moeten annuleren wegens Coronamaatregelen in België of Oostenrijk, dan wordt het betaalde bedrag teruggestort. Meer informatie over voorwaarden en COVID-maatregelen vind je hier.

Wat en wanneer?

Freestyle skiën is een tak van het skiën die de meeste skileraren wel kennen, maar niet beheersen. Daarom is het interessant om aan te tonen aan skileraren hoe freestyle skiën kan worden geïntegreerd in elke les, op elk niveau op een veilige manier. Freestyle skiën is zeer gevarieerd en met een beetje inzicht is het overal mogelijk. Een skigebied wordt dan 1 grote speeltuin. Door het spelen op de piste of in een funpark, verbeter je het skigevoel en het evenwicht van je leerlingen.

Tijdens het trainingsmoment kan er worden ingegaan op het veilig aanleren/ begeleiden van groepen in de wereld van het freestyle skiën (Wanneer is iets veilig? Waar staan we met een groep in het funpark? Wat zijn de geldende regels?) en worden tips en tricks aangereikt om zelf aan de slag te gaan (hoe leer ik iemand pistetricks aan, wat is de moeilijkheidsgraad, hoe leer ik iemand achteruit skiën, back step turn, ollies, pirouettes, nose en/of tail rides, sprongen enz.)

Freestyle

Op deze opleiding:

 • leren we je freestyle ski technieken aan in & uit het 'park'. De technieken worden vanaf '0' aangeleerd. (om deel te nemen hoef je dus nog geen freestyle skiër te zijn of ervaring te hebben met freestyle)
 • leren we je hoe je freestyle skiën kan integreren in je skilesse bij (half)-gevorderde groepen.

De Introductie Freestyle wordt in 2022 op volgende momenten georganiseerd:

Wat heb je zeker nodig om de training tot een goed einde te brengen?

 • Een paar all-round/ all mountain ski's
 • Of eventueel een paar freestyle ski's/ twintips. Dit is geen verplichting.

Herfstvakantie 2022

Planning 

De bus vertrekt op zaterdag 29/10/2022 en heeft 3 opstapplaatsen; Driebeekstraat te Gentbrugge (16.45 u.), Autolei 305 te Wommelgem (18.00 u.) en Afrit 29 van E314 te Houthalen Helchteren (19.00 u.)

Zondag 30/10 t.e.m. Donderdag 4/11

Vrijdag 4/11

7.00

ontbijtbuffet

7.00

ontbijtbuffet

7.45

Vertrek dalstation Kitzsteinhorn

7.45

vertrek dalstation

9.00-
14.30

Training

9.00-
14.30

Training

15.15

Vertrek naar het hotel

15.15

Vertrek naar het hotel

16.00 - 19.30

Video analyse of ontspanning

18.00

Vertrek huiswaarts

19.30

avondeten
De bus komt terug in België op zaterdagochtend 5/11/2022 een doet opnieuw de 3 opstapplaatsen aan;  Houthalen (6.00 u.), Wommelgem (7.00 u.) en Gent Brugge (8.00 u.).

Verblijf

We verbliiven in het 3 sterren hotel Tauernhex, even buiten het stadscentrum van Kaprun.

Freestyle integratie


Prijs

Als je minstens 2 maanden voor aanvang van de opleiding boekt een een voorschot van € 200 betaald (voor 29/08/2022), heb je recht op de vroeg boek/ voordeelprijs. Aangezien dit gaat om een zeer specifieke stage, zijn de plaatsen beperkt.

Kamer keuzeVroeg boek/ voordeelprijsNormale prijs
meerpersoonskamer/ appartement€ 1.050 € 1.150
dubbel kamer€ 1.150€ 1.250


Hierin is inbegrepen:

 • 6 dagen training
 • 6 dagen skipas
 • 5 overnachtingen in halfpension
 • vervoer heen/terug + ter plaatse met bus en extra ontbijt bij aankomst op zondag 30/10/2022
  • OF extra nacht in half pension op zaterdag 29/10/2022
 • video analyse

Optioneel:

Inschrijven kan rechtstreeks via onze boekingstool. Bij inschrijving wordt een administratieve fee van 2,5% met een minimum van €1,50 en een maximum van €20 aangerekend en zal onmiddellijk worden gevraagd om een voorschot van € 200 te betalen.

Kortingscode voor vroegboeking: vroegboek22


Wil je alvast een voorsmaakje? Kijk dan naar de back step turn/ J-spin in onderstaand filmpje op minuut 6:50Opleiding freestyle integratie

Demofilmpjes ski

demofilpjes van pflugdrehen, pflugsteurn, parallel lang, parrallel kort en dynamisch lang en dynamisch kort. Alles op een rijtje om je van achter je computer goed voor te bereiden op de 'Prüfungsfahrten'.

OPLEIDINGSTRAJECT

Opleiding Anwärter I indoor

opleiding indoor skileraar skimonitor snowboardleraar

Opleiding Anwärter I outdoor

opleiding buitenland skileraar skimonitor snowboardleraar

Opleiding Anwärter II

Heb je al jouw Anwärter I? Behaal dan jouw volledige Anwärter diploma op een week tijd! De titel skileraar of snowboardleraar ligt voor het grijpen

INTRODUCTIEDAG ANWÄRTER

Bereid je goed voor op de opleiding skileraar Anwärter door het volgen van de introductiedag Anwärter. theorie, praktijk en skiDuits komen aan bod.

VOORBEREIDINGSWEEKEND ANWÄRTER INDOOR

Volg een voorbereidingsweekend Anwärter om jouw slaagkansen te vergroten!

Voorbereiding Anwärter outdoor

Wil je je voorbereiden op je Anwärter I of II? Dan is deze training zeker iets voor jou!

Landes opleiding I & II ski en snowboard

Heb je al jouw Anwärter diploma? Ga verder in het Oostenrijks opleidingstraject met de Landes opleiding I & II ski of snowboard. Til je eigen kunsten en jouw lesgeven naar een hoger niveau

Voorbereiding Landes ski en snowboard outdoor

REUZENSLALOM EXPERIENCE

ALPIN KURS

VEEL/MEEST GESTELDE VRAGEN (ANWÄRTER I)

Erkenning

Aan de slag als skileraar of snowboardleraar

Wil jij met jouw Anwärter I of II diploma gaan les geven in het binnen- of buitenland? Wil je aan de slag als skileraar of snowboardleraar? Wij lijsten alvast wat opties voor jou op.

CURSUSBOEK

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x