Skileraar worden

Wil jij graag skileraar worden? Dat kan met Snow College! 

Wij organiseren Oostenrijks erkende opleidingen tot skileraar. Onze opleiders zijn allemaal zelf skileraar en kunnen dus mede vanuit hun ervaring en expertise de fakkel en passie doorgeven.

Hieronder geven we je mee wat de voorwaarden zijn en wat de stappen zijn die jij moet doorlopen om jezelf skileraar te mogen noemen!

Voorwaarden

Om te kunnen starten aan de opleiding tot skileraar met Snow College moet je

  • minstens 15 jaar zijn
  • beheerst lange en korte bochten kunnen skiën op een rode piste
  • passie hebben voor wintersport!

Het is niet nodig om te slagen voor een toelatingsproef voor je je kan inschrijven. Er wordt tijdens de opleiding vooral gekeken naar jouw mogelijkheden en niet naar jouw beperkingen.

Twijfel je toch of je ski niveau voldoende is? Kom dan een kennismakingstraining volgen tijdens één van onze wekelijkse techniek trainingen. Onze trainers bespreken graag met jou persoonlijk of je er klaar voor bent.

skileraar worden


Skileraar worden: het opleidingstraject

De Oostenrijkse opleiding skileraar begint bij de Anwärter opleiding. Deze wordt speciaal voor Snow College gesplitst in twee delen van elk 6 dagen. Op die manier past de opleiding in 2 losstaande weken.

Anwärter I is de eerste stap in het opleidingstraject. Er wordt hierbij vooral aandacht gegeven aan de manier waarop je lesgeeft en hoe je beginnende skiërs moet begeleiden bij hun eerste keren op skilatten. Enthousiasme en passie zijn hierbij cruciale factoren. De Anwärter I opleiding kan zowel indoor als outdoor worden gevolgd. Na het afronden van de Anwärter I ben je gediplomeerd om les te geven aan beginners op indoorbanen, bij skireisorganisaties of stage te lopen in Oostenrijkse skischolen. 

De indoor opleiding wordt georganiseerd in Snowworld Terneuzen, Snowworld Rucphen en Snowvalley Peer tijdens Belgische schoolvakanties. Wil je meer weten over deze optie? Klik dan hier.

De outdoor opleiding wordt georganiseerd te Kaprun tijdens de Belgische herfstvakantie en in december. Wil je meer weten over deze optie? Klik dan hier.

Wil je meer weten over de volgende stappen in het Oostenrijks opleidingstraject? Klik dan hier of mail naar info@snowcollege.be.

skileraar worden

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan onderstaand filmpje van zo'n opleidingsweek. Je ziet het dan zelf; naast bijleren is ook sfeer en gezelligheid belangrijk!


Skileraar worden

Demofilmpjes ski

demofilpjes van pflugdrehen, pflugsteurn, parallel lang, parrallel kort en dynamisch lang en dynamisch kort. Alles op een rijtje om je van achter je computer goed voor te bereiden op de 'Prüfungsfahrten'.

OPLEIDINGSTRAJECT

Opleiding Anwärter I indoor

opleiding indoor skileraar skimonitor snowboardleraar

Opleiding Anwärter I outdoor

opleiding buitenland skileraar skimonitor snowboardleraar

Opleiding Anwärter II

Heb je al jouw Anwärter I? Behaal dan jouw volledige Anwärter diploma op een week tijd! De titel skileraar of snowboardleraar ligt voor het grijpen

INTRODUCTIEDAG ANWÄRTER

Bereid je goed voor op de opleiding skileraar Anwärter door het volgen van de introductiedag Anwärter. theorie, praktijk en skiDuits komen aan bod.

VOORBEREIDINGSWEEKEND ANWÄRTER INDOOR

Volg een voorbereidingsweekend Anwärter om jouw slaagkansen te vergroten!

Voorbereiding Anwärter outdoor

Wil je je voorbereiden op je Anwärter I of II? Dan is deze training zeker iets voor jou!

Opleiding freestyle integratie

Opleiding Freestyle integratie: Introductie Freestyle training voor skileraren die kunstjes willen gebruiken in hun lessen.

Landes opleiding I & II ski en snowboard

Heb je al jouw Anwärter diploma? Ga verder in het Oostenrijks opleidingstraject met de Landes opleiding I & II ski of snowboard. Til je eigen kunsten en jouw lesgeven naar een hoger niveau

Voorbereiding Landes ski en snowboard outdoor

REUZENSLALOM EXPERIENCE

ALPIN KURS

VEEL/MEEST GESTELDE VRAGEN (ANWÄRTER I)

Erkenning

Aan de slag als skileraar of snowboardleraar

Wil jij met jouw Anwärter I of II diploma gaan les geven in het binnen- of buitenland? Wil je aan de slag als skileraar of snowboardleraar? Wij lijsten alvast wat opties voor jou op.

CURSUSBOEK

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x