Anwärter II opleiding herfst 2021 - Julia

Na enige tijd te hebben moeten wachten in verband met COVID-19 was het zaterdag 30 oktober 2021 toch eindelijk zover! Op deze dag vertrok namelijk de bus naar de naar de Anwarter 2 cursus in Kaprun, Oostenrijk waar ik enorm naar uitgekeken had!

Dag 1

Op zondag nog voor zonsopgang zijn we gearriveerd in het hotel Tauernhex in Kaprun waar wij alle spulletjes hebben uitgeladen, ontbeten en vervolgens zijn vertrokken naar de piste voor de eerste praktijktrainingen. Hier hebben wij een heerlijke eerste dag gehad met veel zon! Deze dag hebben we vooral geoefend op eigen vaardigheden en het verkennen van de piste. Voor velen was het de eerste keer terug op de latten na anderhalf jaar en werd er dus veel aandacht besteed aan terug wennen. 

Halverwege de middag zijn we terug gereden richting het hotel om hier de eerste praktijkles te volgen om de trainingsdag af te sluiten.

Dag 2

Vandaag hebben we de eerste nacht in het hotel gehad. Na het uitgebreide ontbijt hadden we om 9uur bovenop de piste afgesproken om te beginnen met de 2e lesdag! Hier zijn we echt begonnen met de methodische opbouw van de lessen en de bijbehorende (mogelijke) oefeningen. In het begin van de ochtend was het nog heerlijk zonnig maar tegen het einde van de praktijkles sloeg dit om naar veel bewolking en zelfs lichte sneeuw. Om 15.50 werden we verwacht in het tuinhuis om dssr vervolgens de theorie les te volgen waar we onder anderen alpine kunde en bewegingsleer hebben behandeld. Na het eten zijn we gelijk begonnen met het leren van de stof, maar daarna toch ook optijd naar bed gegaan om weer fit te zijn voor de volgende cursusdag!

Dag 3

Deze dag is weer begonnen zoals de voorgaande dagen. Vandaag hebben we les in de verse sneeuw die afgelopen nacht gevallen is! We hebben een afwisseling gehad van de methodische opbouw en eigen kunnen, het was een erg zware trainingsdag door de weersomstandigheden. Mist en losse sneeuw. In de theorie les hebben we deze keer geschiedenis en beroepskunde behandeld, maar ook hoe we zelf onze skies zouden kunnen slijpen en waxen. Na het avondeten hebben wij nog een video analyse gedaan van de afdalingen die we eerder die dag hebben gemaakt en daarna nog geleerd voor het theorie examen.

Dag 4

Vandaag is de laatste examenvrije dan, spannend!! De dagopbouw is weer het zelfde, de ochtend op de piste en de middag theorie. Tijdens de praktijkles hebben we weer een combinatie gedaan van eigen kunnen en het oefenen van de methodische opbouw voor het praktijk lesgeven. 

Terug in het hotel hebben we EHBO gevolgd als theorieles en daarna was het alweer tijd om te eten. Na het eten hebben we nog eens een video analyse gedaan op de lange bochten en hebben we daarna een onderwerp gekregen van welke les we de dag daarna moeten gaan geven. Hier hebben we verder de hele avond aan gewerkt, evenals het leren van de theorie.

Dag 5

Vandaag was het dan zover, de eerste examens. We zijn weer vroeg op de piste aangekomen om de lesgeef examens af te leggen. Het was pittig weer, het was flink koud en de hele dag heeft het gesneeuwd waardoor het zicht maar beperkt was. 

Nadat iedereen uit de groep de examens had afgelegd, zijn we terug gegaan naar het hotel om op te frissen en nog wat te leren voor het theorie examen die we nog voor het avondeten hadden. Na het avondeten hadden we ook nog een Engels examen en dat was gelukkig ook wel het laatste examen voor deze dag. We moeten nu enkel nog het praktijk examen afleggen, maar dat is weer voor morgen.

Laat in de avond hebben we nog de resultaten te horen gekregen over het theorie examen, welke ik gelukkig in 1x heb gehaald!

Dag 6

De praktijk examens vandaag, spannend!! Deze dag zijn we weer optijd naar de piste gegaan om zelfstandig op te warmen en in te skiën om vervolgens om 10uur klaar te staan voor de examen afdalingen. De eerste afdaling was pflug drehen, de tweede was pflug steuern en de derde was een combinatie van lange en korte bochten met een ritmische wissel in het midden. 

Anwärter II opleiding

Tegen de tijd dat we dit hadden gehad was het tijd voor de lunch. Om half 5 moesten we terug zijn in het hotel voor de diploma uitreiking, tot die tijd hadden we vrij om zelf te kiezen wat we zouden gaan doen. Samen met een aantal anderen hebben we na de lunch nog een aantal afdalingen gemaakt en vervolgens zijn we nog gaan rodelen!

Om half 5 was het dan eindelijk zo ver, de diploma uitreiking. Gelukkig kregen wij goed nieuws, iedereen uit onze groep had zijn praktijk gehaald! Nu was het tijd om de bus terug in te laten en weer richting huis te vertrekken.

Al met al was het een ernorm intensieve week met veel gezelligheid. Ik heb zelf heel veel kunnen leren, mensen leren kennen en mooie herinneringen kunnen maken!

Meer dan geslaagd, iedereen bedankt!

Deelnemer en kersvers Anwärter ski, Julia

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Julia

Herfst opleidingen, trainingen en voorbereidingen

Voorbereiding op Anwärter/Landes , Training op techniek, bulten, reuzenslalom en Anwärter I + II opleidingen

Anwärter I en II opleidingen 2024

opleiding skileraar skimonitor snowboardleraar

Voorbereiding Anwärter I en II

Bereid je voor op Anwärter opleiding via introductiedag; via onze techniek indoortrainingen welke we wekelijks organiseren of via onze voorbereidingsstage in Oostenrijk

Voorbereiding Landes

Bereid je voor op de Landes opleiding via één van onze 4 of 6-daagse training stages, of train mee tijdens één van onze race weken of kom lekker wekelijks slalom trainen.

Ervaringen Anwärter I opleiding deelneemster Birgit

Geniet mee van de ervaringen van Birgit, welke deelgenomen heeft aan Snow College Anwärter I skileraar opleiding in juli te Snowworld Landgraaf

WEKELIJKSE TRAININGEN

techniek , slalom en race trainingen te Snowworld Terneuzen

Verhalen Anwärter I/II door de bril van onze deelnemers

Verhalen Snow College Anwärter I/II opleidingen door de bril van onze deelnemers

Anwärter II ski Hemelvaart door de bril van Nic

Geniet mee van het verslag van Nic over zijn deelname Anwärter II opleiding te Hintertux rondom Hemelvaartweek 2023

De weg naar Anwärter I skileraar

Na Corona wou ik terug meer skiën en wat een uitje naar een indoor skipiste zou zijn, werd een verhaal van hoe ik me nu skileraar mag noemen!

Succesvolle Snow College Racing herfst periode!

Terugblik Snow College Racing herfstperiode Tip: boek voor 4 december Race stage in februari en geniet voordeelprijs!

Racing verantwoordelijke: Davy en An

Davy en An volgen als duo Jasper op als Snow College Racing verantwoordelijke

Tijd voor een andere piste

Na zeven jaar zich 100% ingezet te hebben voor Snow College, zal Jasper Duré een stapje achteruit zetten om zich ten volle te kunnen concentreren op zijn bedrijf De Groene Baksteen en zijn gezin.

2 Toppers erbij in Snow College Team

Snow College verwelkomt 2 nieuwe toppers in ons trainersteam: Sara Roggeman en Louise Van den Bosch

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Tine

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Tine, die er ondertussen een seizoen heeft opzitten in Oostenrijk, de week heeft beleefd.

Anwärter opleiding zomer 2021

Lees hoe deelnemer Stijn de Anwärter I opleiding zomer 2021 heeft beleefd.

Skitechniek verbeteren: Basishouding

Skitechniek verbeteren door te werken aan je basishouding. Wil jij beter leren skiën? Dat begint bij de basis, jouw houding op de latten! Wij bespreken de beste houding om – letterlijk – alle kanten mee uit te gaan. In het Duits: Mittelage

Hintertux juli 2021: winter in de zomer

Snow College weet altijd de sneeuw te vinden. Begin juli trekken wij naar 3.000 meter hoogte; gletscher te Hintertux. Voorbereidingen, opleidingen en racestage; alles kan! Kijk hoe wij het begin van de zomer hebben beleefd.

Blog: Anwärter I juli 2020

Van 28 juni 2020 tot 3 juli 2020 nam ik deel aan de Anwärter I opleiding tot skileraar bij Snow College. Dit is hoe ik die week heb ervaren.

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Evert.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Louis.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Verslag Snow College stage 29 mei - 2 juni 2019 door Liesbeth. Liesbeth kijkt ondertussen al verder uit naar de komende Herfststage 2019 bij Snow College :)

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen kan je hier lezen.

25 januari 2019

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x