Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

25 januari 2019

Op 4 november 2018 startte ik met mijn opleiding Staatlicher Skileraar. De weg hier naartoe is 20 jaar geleden begonnen. De skimicroben kreeg ik zonder twijfel mee van mijn papa. We gingen jaarlijks met het gezin skiën en nog voor ik kon spreken, lopen, fietsen, skiede ik mee … op de rug bij mijn papa, in zijn armen, op termijn tussen zijn benen, dan met mijn broer Jasper, liefst zo veel mogelijk, rechtdoor of door de bospaadjes en over bultjes. 

Ik was 11 jaar toen Jasper racer werd bij Aspen Racing Team. Na drie weken kijken aan de kant en vaststellen hoe hij op korte tijd veel bijleerde, stond ik met hem mee op de borstels te trainen. Skiën werd mijn passie en vanaf mijn 14 jaar volgde ik stages in het buitenland met – toen nog – Snow Projects (voorloper Snow College). Vanaf het 4de middelbaar stond mijn leven in het teken van skiën. Dankzij mijn topsportstatuut kon ik tot 80 dagen trainen in het buitenland met Snow College Racing. Intussen startte ik ook met de Anwärter om zelf skiles te mogen geven. In de winter van 2016 daagde ik mijzelf uit : deelnemen aan het ingangsexamen voor de opleiding Staatlicher Skileraar. We stonden met 180 deelnemers aan de start, waarbij ik bij de jongsten was. Na de reuzeslalom waren we nog met 100 om de meer ski technische  proeven af te leggen. Samen met nog 70 andere deelnemers mocht ik in de winter van 2017 aan deze opleiding beginnen…Toch liet ik er een jaartje over gaan. Was dit wat ik wilde ? Waarom zou ik deze opleiding doen ?

Sinds september 2018 ben ik – volgens een docent althans - één van de moeilijkste maar tegelijkertijd ook één van de ambitieuste studenten op Thomas More. Ik combineer namelijk mijn voltijdse studies bouwkunde met de opleiding Staatlicher Skileraar waarvoor ik 80 dagen in Oostenrijk verblijf.  Het eerste deel van deze opleiding liep van 4 november 2018 t.e.m. 17 december 2018. Mijn moeilijkste moment was de eerste avond. De twijfel en vele vragen hadden me zo terug doen rijden naar België.  Toch besloten om door te zetten en  intussen veel bijgeleerd wat eigen kunnen betreft in de reuzeslalom en off piste skiën :) . De interessantste momenten waren de uiteenzettingen waar we bleven stilstaan bij het waarom van skibewegingen en skioefeningen wat soms tot pittige discussies met Ausbilders leidde

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Herfst opleidingen, trainingen en voorbereidingen

Voorbereiding op Anwärter/Landes , Training op techniek, bulten, reuzenslalom en Anwärter I + II opleidingen

Anwärter I en II opleidingen 2024

opleiding skileraar skimonitor snowboardleraar

Voorbereiding Anwärter I en II

Bereid je voor op Anwärter opleiding via introductiedag; via onze techniek indoortrainingen welke we wekelijks organiseren of via onze voorbereidingsstage in Oostenrijk

Voorbereiding Landes

Bereid je voor op de Landes opleiding via één van onze 4 of 6-daagse training stages, of train mee tijdens één van onze race weken of kom lekker wekelijks slalom trainen.

Ervaringen Anwärter I opleiding deelneemster Birgit

Geniet mee van de ervaringen van Birgit, welke deelgenomen heeft aan Snow College Anwärter I skileraar opleiding in juli te Snowworld Landgraaf

WEKELIJKSE TRAININGEN

techniek , slalom en race trainingen te Snowworld Terneuzen

Verhalen Anwärter I/II door de bril van onze deelnemers

Verhalen Snow College Anwärter I/II opleidingen door de bril van onze deelnemers

Anwärter II ski Hemelvaart door de bril van Nic

Geniet mee van het verslag van Nic over zijn deelname Anwärter II opleiding te Hintertux rondom Hemelvaartweek 2023

De weg naar Anwärter I skileraar

Na Corona wou ik terug meer skiën en wat een uitje naar een indoor skipiste zou zijn, werd een verhaal van hoe ik me nu skileraar mag noemen!

Succesvolle Snow College Racing herfst periode!

Terugblik Snow College Racing herfstperiode Tip: boek voor 4 december Race stage in februari en geniet voordeelprijs!

Racing verantwoordelijke: Davy en An

Davy en An volgen als duo Jasper op als Snow College Racing verantwoordelijke

Tijd voor een andere piste

Na zeven jaar zich 100% ingezet te hebben voor Snow College, zal Jasper Duré een stapje achteruit zetten om zich ten volle te kunnen concentreren op zijn bedrijf De Groene Baksteen en zijn gezin.

2 Toppers erbij in Snow College Team

Snow College verwelkomt 2 nieuwe toppers in ons trainersteam: Sara Roggeman en Louise Van den Bosch

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Julia

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Julia, kersvers Anwärter ski, de week heeft beleefd.

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Tine

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Tine, die er ondertussen een seizoen heeft opzitten in Oostenrijk, de week heeft beleefd.

Anwärter opleiding zomer 2021

Lees hoe deelnemer Stijn de Anwärter I opleiding zomer 2021 heeft beleefd.

Skitechniek verbeteren: Basishouding

Skitechniek verbeteren door te werken aan je basishouding. Wil jij beter leren skiën? Dat begint bij de basis, jouw houding op de latten! Wij bespreken de beste houding om – letterlijk – alle kanten mee uit te gaan. In het Duits: Mittelage

Hintertux juli 2021: winter in de zomer

Snow College weet altijd de sneeuw te vinden. Begin juli trekken wij naar 3.000 meter hoogte; gletscher te Hintertux. Voorbereidingen, opleidingen en racestage; alles kan! Kijk hoe wij het begin van de zomer hebben beleefd.

Blog: Anwärter I juli 2020

Van 28 juni 2020 tot 3 juli 2020 nam ik deel aan de Anwärter I opleiding tot skileraar bij Snow College. Dit is hoe ik die week heb ervaren.

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Evert.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Louis.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Verslag Snow College stage 29 mei - 2 juni 2019 door Liesbeth. Liesbeth kijkt ondertussen al verder uit naar de komende Herfststage 2019 bij Snow College :)

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x