Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

25 januari 2019

Op 4 november 2018 startte ik met mijn opleiding Staatlicher Skileraar. De weg hier naartoe is 20 jaar geleden begonnen. De skimicroben kreeg ik zonder twijfel mee van mijn papa. We gingen jaarlijks met het gezin skiën en nog voor ik kon spreken, lopen, fietsen, skiede ik mee … op de rug bij mijn papa, in zijn armen, op termijn tussen zijn benen, dan met mijn broer Jasper, liefst zo veel mogelijk, rechtdoor of door de bospaadjes en over bultjes. 

Ik was 11 jaar toen Jasper racer werd bij Aspen Racing Team. Na drie weken kijken aan de kant en vaststellen hoe hij op korte tijd veel bijleerde, stond ik met hem mee op de borstels te trainen. Skiën werd mijn passie en vanaf mijn 14 jaar volgde ik stages in het buitenland met – toen nog – Snow Projects (voorloper Snow College). Vanaf het 4de middelbaar stond mijn leven in het teken van skiën. Dankzij mijn topsportstatuut kon ik tot 80 dagen trainen in het buitenland met Snow College Racing. Intussen startte ik ook met de Anwärter om zelf skiles te mogen geven. In de winter van 2016 daagde ik mijzelf uit : deelnemen aan het ingangsexamen voor de opleiding Staatlicher Skileraar. We stonden met 180 deelnemers aan de start, waarbij ik bij de jongsten was. Na de reuzeslalom waren we nog met 100 om de meer ski technische  proeven af te leggen. Samen met nog 70 andere deelnemers mocht ik in de winter van 2017 aan deze opleiding beginnen…Toch liet ik er een jaartje over gaan. Was dit wat ik wilde ? Waarom zou ik deze opleiding doen ?

Sinds september 2018 ben ik – volgens een docent althans - één van de moeilijkste maar tegelijkertijd ook één van de ambitieuste studenten op Thomas More. Ik combineer namelijk mijn voltijdse studies bouwkunde met de opleiding Staatlicher Skileraar waarvoor ik 80 dagen in Oostenrijk verblijf.  Het eerste deel van deze opleiding liep van 4 november 2018 t.e.m. 17 december 2018. Mijn moeilijkste moment was de eerste avond. De twijfel en vele vragen hadden me zo terug doen rijden naar België.  Toch besloten om door te zetten en  intussen veel bijgeleerd wat eigen kunnen betreft in de reuzeslalom en off piste skiën :) . De interessantste momenten waren de uiteenzettingen waar we bleven stilstaan bij het waarom van skibewegingen en skioefeningen wat soms tot pittige discussies met Ausbilders leidde

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Blog: Anwärter I juli 2020

Van 28 juni 2020 tot 3 juli 2020 nam ik deel aan de Anwärter I opleiding tot skileraar bij Snow College. Dit is hoe ik die week heb ervaren.

WEKELIJKSE TRAININGEN

Race trainingen Performance slalom trainingen Performance techniek trainingen

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

In de kijker: CONDOR Real Estate Development

CONDOR Real Estate Development ontwikkelt unieke vastgoedprojecten op locaties met een eigen identiteit.

Trainers / opleiders gezocht

Wegens succes en uitbreidende activiteiten, trainingen en opleidingen, is Snow College op zoek naar gemotiveerde en geëngageerde trainers/opleiders om ons trainersteam te versterken

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Evert.

In de kijker: Life Planner Davy De Bries

Vroeg of laat stelt iedereen zich wel eens de vraag hoe het zit met zijn huidig leven en de bijhorende levenskwaliteit. Of moeten er belangrijke financiële beslissingen genomen worden.

Nieuwe Snow College teamwear : softshells en race shorts

te bestellen via jasper@snowcollege.be ; mogelijkheid tot passen op ons kantoor te Snowworld Terneuzen

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Louis.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Herfstvakantie 26/10 - 2/11/2019 opleidingen en stages

Anwärter I, II & Freestyle opleiding + voorbereiding Anwärter & Landes + techniek & bulten/reuzenslalom stages

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Verslag Snow College stage 29 mei - 2 juni 2019 door Liesbeth. Liesbeth kijkt ondertussen al verder uit naar de komende Herfststage 2019 bij Snow College :)

Vacature stagiair(e) grafische vormgeving/DTP

In de kijker: Bitdive

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x