Anwärter II opleiding herfst 2021 - Tine

In de herfstvakantie van 2021 was het eindelijk zover. Het tweede deel van de anwärteropleiding met Snowcollege en NOESLV in Kaprun! Door corona hebben we hier een jaartje extra op moeten wachten, dus waren we extra gelukkig om weer op de latten te staan.

Auf Deutsch

Unterstützungsflache, Körperschwerpunkt, Alpines Fahrverhalten, Mittellage en Schneebrettlawine. Klinkt als Chinees? Het is gewoon Duits, en het zijn woorden die je na de anwärteropleiding ongetwijfeld van binnen en van buiten kent!

De hele opleiding wordt meteen in het Duits gegeven. Zo leer je op een week tijd heel veel bij en kan je achteraf in het Duits lesgeven. De Ausbilders spreken traag en duidelijk en als je iets niet begrijpt, kan je steeds bij hen of iemand anders van het Snowcollege-team terecht. Geen reden tot paniek dus!

Eigen skitechniek

De eerste dag werd al meteen duidelijk dat het niet zomaar een plezierreisje zou worden. Onze benen werden al flink moe gemaakt overdag door aan onze eigen skitechniek te werken. We oefenden op lange en korte bochten en een ‘ritmewissel’ tussen de twee. Daarnaast moesten we ook even een stapje terug doen en in ploegstelling - oftewel in ‘pizza’ -  naar beneden skiën. Want dat moet je natuurlijk ook perfect kunnen demonstreren aan je toekomstige klanten. De laatste skidag stonden we - boordevol zenuwen en mooi op volgorde volgens onze rugnummers - boven aan de piste om op het examen te tonen wat we die week allemaal geleerd hadden.

Theorielessen

De laatste avond in het hotel kregen we een theorie-examen voorgeschoteld. Om hier zorgvuldig op voorbereid te worden kregen we in de namiddagen en avonden theorielessen over verschillende onderwerpen: een beetje skigeschiedenis, Engels, EHBO, en nog enkele zeer interessante vakken over didactiek, lichaamsbewegingen tijdens het skiën en veiligheid op en naast de piste. Een mooie herhaling van en aanvulling op de theorie die we bij Anwärter 1 al kregen.

Zelf skiles geven

Naast de eigen techniek en de theorie moet je ook tonen dat je skiles kan geven. Je krijgt een onderwerp en bereidt zelf een lesje voor. Dat lesje moet je geven aan het vertrouwde groepje waar je al de hele week mee aan het trainen bent. Je moet laten zien dat je de Oostenrijkse leermethode onder de knie hebt en kan overbrengen, dat je genoeg Duits kan en liefst ook dat je enthousiast en gemotiveerd bent.

Een echte aanrader!

Over onze Ausbilders van het NOESLV kunnen enkel positieve dingen gezegd worden. Heel de week geven ze alles om ons zoveel mogelijk bij te leren en klaar te stomen voor dit specifieke beroep. Zo vertelden ze ons bijvoorbeeld heel duidelijk wat we zeker moesten kennen en kunnen voor de proeven, maar stonden ze ook altijd klaar om extra uitleg te geven en ons hun eigen tips en tricks mee te geven.

Als jij ook graag monitor of Skilehrer(in) wil zijn, twijfel dan niet om deel te nemen aan deze fantastische en leerrijke week . En ook niet onbelangrijk: het was dan wel geen plezierreisje, maar plezier hebben we wel gemaakt! Wat een heerlijke manier om samen met gelijkgestemde mensen in dit avontuur te stappen en zo nieuwe vrienden te maken. Een avontuur waar je – naast vermoeide benen - ook een anwärterdiploma aan overhoudt waarmee je aan de slag kan in alle Oostenrijkse skischolen en op vele andere plaatsen!

Ondertussen heb ik zelf mijn eerste ervaringen als skileraar al gehad. Ik kan niet gelukkig zijn dan wanneer ik dit doe! Tot ziens ergens op de piste!


Deelnemer en skileraar, Tine

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Tine

Herfst opleidingen, trainingen en voorbereidingen

Voorbereiding op Anwärter/Landes , Training op techniek, bulten, reuzenslalom en Anwärter I + II opleidingen

Anwärter I en II opleidingen 2024

opleiding skileraar skimonitor snowboardleraar

Voorbereiding Anwärter I en II

Bereid je voor op Anwärter opleiding via introductiedag; via onze techniek indoortrainingen welke we wekelijks organiseren of via onze voorbereidingsstage in Oostenrijk

Voorbereiding Landes

Bereid je voor op de Landes opleiding via één van onze 4 of 6-daagse training stages, of train mee tijdens één van onze race weken of kom lekker wekelijks slalom trainen.

Ervaringen Anwärter I opleiding deelneemster Birgit

Geniet mee van de ervaringen van Birgit, welke deelgenomen heeft aan Snow College Anwärter I skileraar opleiding in juli te Snowworld Landgraaf

WEKELIJKSE TRAININGEN

techniek , slalom en race trainingen te Snowworld Terneuzen

Verhalen Anwärter I/II door de bril van onze deelnemers

Verhalen Snow College Anwärter I/II opleidingen door de bril van onze deelnemers

Anwärter II ski Hemelvaart door de bril van Nic

Geniet mee van het verslag van Nic over zijn deelname Anwärter II opleiding te Hintertux rondom Hemelvaartweek 2023

De weg naar Anwärter I skileraar

Na Corona wou ik terug meer skiën en wat een uitje naar een indoor skipiste zou zijn, werd een verhaal van hoe ik me nu skileraar mag noemen!

Succesvolle Snow College Racing herfst periode!

Terugblik Snow College Racing herfstperiode Tip: boek voor 4 december Race stage in februari en geniet voordeelprijs!

Racing verantwoordelijke: Davy en An

Davy en An volgen als duo Jasper op als Snow College Racing verantwoordelijke

Tijd voor een andere piste

Na zeven jaar zich 100% ingezet te hebben voor Snow College, zal Jasper Duré een stapje achteruit zetten om zich ten volle te kunnen concentreren op zijn bedrijf De Groene Baksteen en zijn gezin.

2 Toppers erbij in Snow College Team

Snow College verwelkomt 2 nieuwe toppers in ons trainersteam: Sara Roggeman en Louise Van den Bosch

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Julia

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Julia, kersvers Anwärter ski, de week heeft beleefd.

Anwärter opleiding zomer 2021

Lees hoe deelnemer Stijn de Anwärter I opleiding zomer 2021 heeft beleefd.

Skitechniek verbeteren: Basishouding

Skitechniek verbeteren door te werken aan je basishouding. Wil jij beter leren skiën? Dat begint bij de basis, jouw houding op de latten! Wij bespreken de beste houding om – letterlijk – alle kanten mee uit te gaan. In het Duits: Mittelage

Hintertux juli 2021: winter in de zomer

Snow College weet altijd de sneeuw te vinden. Begin juli trekken wij naar 3.000 meter hoogte; gletscher te Hintertux. Voorbereidingen, opleidingen en racestage; alles kan! Kijk hoe wij het begin van de zomer hebben beleefd.

Blog: Anwärter I juli 2020

Van 28 juni 2020 tot 3 juli 2020 nam ik deel aan de Anwärter I opleiding tot skileraar bij Snow College. Dit is hoe ik die week heb ervaren.

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Evert.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Louis.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Verslag Snow College stage 29 mei - 2 juni 2019 door Liesbeth. Liesbeth kijkt ondertussen al verder uit naar de komende Herfststage 2019 bij Snow College :)

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen kan je hier lezen.

25 januari 2019

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x