VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Een week geleden was het nog 22°C, maar jawel ik vertrok met Snow College op ski stage: Anwarter I opleiding !

‘Het is hier nog zo warm, ligt er daar dan al sneeuw?’ ‘Zo vroeg al gaan skiën, begint het skiseizoen niet later?’ Deze vragen kreeg ik allemaal te horen voor ik vertrok naar de gletsjer in Oostenrijk.

Voor mij waren het ook allemaal vragen waar ik niet allemaal direct een antwoord op wist, maar zondag 27 oktober wist ik het antwoord wanneer ik op de berg van meer dan 3000m stond.

Jawel! Boven op de prachtige gletsjer in Kaprun lag nog sneeuw! En, nog straffer, de volgende dagen heeft het zelfs liggen sneeuwen, waardoor alles een mooi wit laagje kreeg en we goed konden oefenen.

Ons programma voor de komende  6 dagen was goed gevuld. Zo hebben we het schulefahren (schools voor skiën) van 1ste tot laatste dag grondig geoefend. Daarnaast zagen we heel de didactische opbouw van beginner tot pflugsteuern, en moesten we zodoende tegen eind van de week een les voorbereiden, welke we in onze eigen groep als examenles moesten geven.
Uiteraard hebben we ook intensief op onze eigen techniek gewerkt en kregen we goede tips van mijn opleider ‘Michael’.

Michael heeft mij heel veel leuke tips kunnen geven, was altijd enthousiast en vrolijk, zorgde voor een leuke sfeer in de groep. Ik zat in een super toffe groep! Elke dag plezier maken, lachen, en zelfs na het skiën zelfs even samen gezellig de après-ski in.

Niet te lang, want na het skiën kregen we theorie lessen over de praktijk die we die dag hebben gehad. Een goede ondersteuning en zeer leerrijk!

De week vloog voorbij, vol met leuke herinneringen, maar zo kwam het einde van week in zicht en dus ook de examens. De voorlaatste dag hadden we reeds lesgeef examens en theorie examens achter de rug. Laatste dag, waren de zenuwen vol gespannen voor de praktijk examens. 3 x focus voor de laatste 3 praktijk afdalingen, zijnde pflugdrehen , pflugsteuern en parallel kurz.

Na de laatste examens , hadden we nog enkele uurtjes vrij om te genieten van de bergen.
Vervolgens diploma uitreiking .. en jawel , oef , Positieve uitslag . Fier dat ik nu officieel skileraar ben!

Tijd om naar huis te gaan na een top week die ik nooit ga vergeten!

Ik kijk er al naar uit om in de volgende herfstvakantie voor Anwarter II opleiding  te gaan.


Sportieve en enthousiaste groeten

Evert
VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Blog: Anwärter I juli 2020

Van 28 juni 2020 tot 3 juli 2020 nam ik deel aan de Anwärter I opleiding tot skileraar bij Snow College. Dit is hoe ik die week heb ervaren.

WEKELIJKSE TRAININGEN

Race trainingen Performance slalom trainingen Performance techniek trainingen

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

In de kijker: CONDOR Real Estate Development

CONDOR Real Estate Development ontwikkelt unieke vastgoedprojecten op locaties met een eigen identiteit.

Trainers / opleiders gezocht

Wegens succes en uitbreidende activiteiten, trainingen en opleidingen, is Snow College op zoek naar gemotiveerde en geëngageerde trainers/opleiders om ons trainersteam te versterken

In de kijker: Life Planner Davy De Bries

Vroeg of laat stelt iedereen zich wel eens de vraag hoe het zit met zijn huidig leven en de bijhorende levenskwaliteit. Of moeten er belangrijke financiële beslissingen genomen worden.

Nieuwe Snow College teamwear : softshells en race shorts

te bestellen via jasper@snowcollege.be ; mogelijkheid tot passen op ons kantoor te Snowworld Terneuzen

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Louis.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Herfstvakantie 26/10 - 2/11/2019 opleidingen en stages

Anwärter I, II & Freestyle opleiding + voorbereiding Anwärter & Landes + techniek & bulten/reuzenslalom stages

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Verslag Snow College stage 29 mei - 2 juni 2019 door Liesbeth. Liesbeth kijkt ondertussen al verder uit naar de komende Herfststage 2019 bij Snow College :)

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen kan je hier lezen.

25 januari 2019

Vacature stagiair(e) grafische vormgeving/DTP

In de kijker: Bitdive

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x