VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Een week geleden was het nog 22°C, maar jawel ik vertrok met Snow College op ski stage: Anwarter I opleiding !

‘Het is hier nog zo warm, ligt er daar dan al sneeuw?’ ‘Zo vroeg al gaan skiën, begint het skiseizoen niet later?’ Deze vragen kreeg ik allemaal te horen voor ik vertrok naar de gletsjer in Oostenrijk.

Voor mij waren het ook allemaal vragen waar ik niet allemaal direct een antwoord op wist, maar zondag 27 oktober wist ik het antwoord wanneer ik op de berg van meer dan 3000m stond.

Jawel! Boven op de prachtige gletsjer in Kaprun lag nog sneeuw! En, nog straffer, de volgende dagen heeft het zelfs liggen sneeuwen, waardoor alles een mooi wit laagje kreeg en we goed konden oefenen.

Ons programma voor de komende  6 dagen was goed gevuld. Zo hebben we het schulefahren (schools voor skiën) van 1ste tot laatste dag grondig geoefend. Daarnaast zagen we heel de didactische opbouw van beginner tot pflugsteuern, en moesten we zodoende tegen eind van de week een les voorbereiden, welke we in onze eigen groep als examenles moesten geven.
Uiteraard hebben we ook intensief op onze eigen techniek gewerkt en kregen we goede tips van mijn opleider ‘Michael’.

Michael heeft mij heel veel leuke tips kunnen geven, was altijd enthousiast en vrolijk, zorgde voor een leuke sfeer in de groep. Ik zat in een super toffe groep! Elke dag plezier maken, lachen, en zelfs na het skiën zelfs even samen gezellig de après-ski in.

Niet te lang, want na het skiën kregen we theorie lessen over de praktijk die we die dag hebben gehad. Een goede ondersteuning en zeer leerrijk!

De week vloog voorbij, vol met leuke herinneringen, maar zo kwam het einde van week in zicht en dus ook de examens. De voorlaatste dag hadden we reeds lesgeef examens en theorie examens achter de rug. Laatste dag, waren de zenuwen vol gespannen voor de praktijk examens. 3 x focus voor de laatste 3 praktijk afdalingen, zijnde pflugdrehen , pflugsteuern en parallel kurz.

Na de laatste examens , hadden we nog enkele uurtjes vrij om te genieten van de bergen.
Vervolgens diploma uitreiking .. en jawel , oef , Positieve uitslag . Fier dat ik nu officieel skileraar ben!

Tijd om naar huis te gaan na een top week die ik nooit ga vergeten!

Ik kijk er al naar uit om in de volgende herfstvakantie voor Anwarter II opleiding  te gaan.


Sportieve en enthousiaste groeten

Evert
VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Herfst opleidingen, trainingen en voorbereidingen

Voorbereiding op Anwärter/Landes , Training op techniek, bulten, reuzenslalom en Anwärter I + II opleidingen

Anwärter I en II opleidingen 2024

opleiding skileraar skimonitor snowboardleraar

Voorbereiding Anwärter I en II

Bereid je voor op Anwärter opleiding via introductiedag; via onze techniek indoortrainingen welke we wekelijks organiseren of via onze voorbereidingsstage in Oostenrijk

Voorbereiding Landes

Bereid je voor op de Landes opleiding via één van onze 4 of 6-daagse training stages, of train mee tijdens één van onze race weken of kom lekker wekelijks slalom trainen.

Ervaringen Anwärter I opleiding deelneemster Birgit

Geniet mee van de ervaringen van Birgit, welke deelgenomen heeft aan Snow College Anwärter I skileraar opleiding in juli te Snowworld Landgraaf

WEKELIJKSE TRAININGEN

techniek , slalom en race trainingen te Snowworld Terneuzen

Verhalen Anwärter I/II door de bril van onze deelnemers

Verhalen Snow College Anwärter I/II opleidingen door de bril van onze deelnemers

Anwärter II ski Hemelvaart door de bril van Nic

Geniet mee van het verslag van Nic over zijn deelname Anwärter II opleiding te Hintertux rondom Hemelvaartweek 2023

De weg naar Anwärter I skileraar

Na Corona wou ik terug meer skiën en wat een uitje naar een indoor skipiste zou zijn, werd een verhaal van hoe ik me nu skileraar mag noemen!

Succesvolle Snow College Racing herfst periode!

Terugblik Snow College Racing herfstperiode Tip: boek voor 4 december Race stage in februari en geniet voordeelprijs!

Racing verantwoordelijke: Davy en An

Davy en An volgen als duo Jasper op als Snow College Racing verantwoordelijke

Tijd voor een andere piste

Na zeven jaar zich 100% ingezet te hebben voor Snow College, zal Jasper Duré een stapje achteruit zetten om zich ten volle te kunnen concentreren op zijn bedrijf De Groene Baksteen en zijn gezin.

2 Toppers erbij in Snow College Team

Snow College verwelkomt 2 nieuwe toppers in ons trainersteam: Sara Roggeman en Louise Van den Bosch

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Julia

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Julia, kersvers Anwärter ski, de week heeft beleefd.

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Tine

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Tine, die er ondertussen een seizoen heeft opzitten in Oostenrijk, de week heeft beleefd.

Anwärter opleiding zomer 2021

Lees hoe deelnemer Stijn de Anwärter I opleiding zomer 2021 heeft beleefd.

Skitechniek verbeteren: Basishouding

Skitechniek verbeteren door te werken aan je basishouding. Wil jij beter leren skiën? Dat begint bij de basis, jouw houding op de latten! Wij bespreken de beste houding om – letterlijk – alle kanten mee uit te gaan. In het Duits: Mittelage

Hintertux juli 2021: winter in de zomer

Snow College weet altijd de sneeuw te vinden. Begin juli trekken wij naar 3.000 meter hoogte; gletscher te Hintertux. Voorbereidingen, opleidingen en racestage; alles kan! Kijk hoe wij het begin van de zomer hebben beleefd.

Blog: Anwärter I juli 2020

Van 28 juni 2020 tot 3 juli 2020 nam ik deel aan de Anwärter I opleiding tot skileraar bij Snow College. Dit is hoe ik die week heb ervaren.

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Louis.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Verslag Snow College stage 29 mei - 2 juni 2019 door Liesbeth. Liesbeth kijkt ondertussen al verder uit naar de komende Herfststage 2019 bij Snow College :)

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen kan je hier lezen.

25 januari 2019

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x