Blog: Anwärter I juli 2020

Daar gaan we dan, opleiding Anwärter I

Het is zondagochtend, geen gewone zondag met tijd om lekker rustig te ontbijten. Neen, het belooft een spannende, actieve dag te worden.

Op tijd rij ik richting Peer, een beetje zenuwachtig maar met veel zin om aan de opleiding te starten. Natuurlijk zat ik nog met veel vragen, vooral die onwetendheid maakte het allemaal wat onwennig.

Aangekomen op de parking zag ik al direct iemand die ook zou deelnemen en ik was onmiddellijk opgelucht: het was iemand van mijn leeftijd. Dus ook personen in de dertig of ouder kunnen zonder aarzelen de opleiding aanvatten.

Eens binnen stonden Ronny en Liesbeth ons op te wachten. Tijdens een aangenaam onthaal werd dan ook snel onze Ausbilder voorgesteld. Hij brak het ijs direct door de dag te beginnen met een vragenronde, heel gemoedelijk stelde hij ook zichzelf even voor.

Al snel maakte wij ons klaar om de piste op te gaan en met heel leuke oefeningen en veel tips startten wij de eerste dag. De volgende dagen verliepen heel vlot; ik leerde veel over mijn eigen techniek, maar ook leerdoelen, materiaalkennis en kinderunterricht  kwamen uitgebreid aan bod. Kortom, veel interessante thema’s werden besproken!

De groep bestond uit heel leuke, fijne mensen met dezelfde interesse - natuurlijk was de ene piepjong en de ander al iets ouder. Net door die verschillende leeftijden hadden we het zo leuk in onze groep. De jeugd en de ‘oudere’ mensen hebben samen een leuke week beleefd, samen geleerd en samen gelachen!

Naar het einde van de opleiding voel je toch even die zenuwen de kop op steken, vooral de taal is toch wel een beetje beangstigend, maar ook daar word je goed in begeleid.

Uiteindelijk kan ik besluiten dat ik veel geleerd heb, zowel op als langs de piste, en wat uiteindelijk het resultaat ook is… het is en blijft een heel interessante opleiding!

Umtreten, pflug en mittellage,

Deze woorden gaan ons nog enige tijd blijven plagen.

Ziel, gelände en übungen,

Daar denken wij aan bij het maken van elke run.

Gleichgewicht, drehen en steuern,

Doen wij al met heel veel fun.

Bremsen en schussfarhen,

Dat kunnen wij ondertussen verklaren.

Viel spaß, dat is wat wij maken!

en dat is een van de belangrijkste zaken.


- Nadia, kersvers skileraar -

Blog: Anwärter I juli 2020

WEKELIJKSE TRAININGEN 2022/2023 te Snowworld Terneuzen en Landgraaf

Race trainingen Performance slalom trainingen Performance techniek trainingen

Hemelvaart skistage en snowboardstage

Verblijf 4 sterrenhotel Badhotel-Kirchler op 500m van dalstation Voorbereiding op Anwärter/Landes , Training op techniek, bulten, reuzenslalom en Freestyle integratie opleiding skistage

Anwärter II opleiding herfst 2021

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Julia, kersvers Anwärter ski, de week heeft beleefd.

Anwärter opleiding zomer 2021

Lees hoe deelnemer Stijn de Anwärter I opleiding zomer 2021 heeft beleefd.

Skitechniek verbeteren: Basishouding

Skitechniek verbeteren door te werken aan je basishouding. Wil jij beter leren skiën? Dat begint bij de basis, jouw houding op de latten! Wij bespreken de beste houding om – letterlijk – alle kanten mee uit te gaan. In het Duits: Mittelage

Hintertux juli 2021: winter in de zomer

Snow College weet altijd de sneeuw te vinden. Begin juli trekken wij naar 3.000 meter hoogte; gletscher te Hintertux. Voorbereidingen, opleidingen en racestage; alles kan! Kijk hoe wij het begin van de zomer hebben beleefd.

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

In de kijker: CONDOR Real Estate Development

CONDOR Real Estate Development ontwikkelt unieke vastgoedprojecten op locaties met een eigen identiteit.

Trainers / opleiders gezocht

Wegens succes en uitbreidende activiteiten, trainingen en opleidingen, is Snow College op zoek naar gemotiveerde en geëngageerde trainers/opleiders om ons trainersteam te versterken

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Evert.

In de kijker: Life Planner Davy De Bries

Vroeg of laat stelt iedereen zich wel eens de vraag hoe het zit met zijn huidig leven en de bijhorende levenskwaliteit. Of moeten er belangrijke financiële beslissingen genomen worden.

Nieuwe Snow College teamwear : softshells en race shorts

te bestellen via jasper@snowcollege.be ; mogelijkheid tot passen op ons kantoor te Snowworld Terneuzen

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Louis.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Herfstvakantie 26/10 - 2/11/2019 opleidingen en stages

Anwärter I, II & Freestyle opleiding + voorbereiding Anwärter & Landes + techniek & bulten/reuzenslalom stages

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Verslag Snow College stage 29 mei - 2 juni 2019 door Liesbeth. Liesbeth kijkt ondertussen al verder uit naar de komende Herfststage 2019 bij Snow College :)

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen kan je hier lezen.

25 januari 2019

Vacature stagiair(e) grafische vormgeving/DTP

In de kijker: Bitdive

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x