De weg naar Anwärter I skileraar

Corona heeft er voor iedereen stevig ingehakt de voorbije jaren. Vooral voor sneeuwsporters die -net als vele anderen- hun vakanties geannuleerd zagen worden. Liefst niet nog een jaar zonder wintersport… Misschien toch een keertje naar Terneuzen “indoor” gaan skiën?  Vorige keer was eerder saai.  Echter “indoor” is beter dan niets, toch? 

In Terneuzen aangekomen, was er na enkele afdalingen niet meer naast te kijken. Wie waren  die mensen met blauw/witte skipakken? Die konden pas skien! Wat een dynamiek, zo sportief, gecontroleerd en… met fun! Dat laatste kon je van de gezichten aflezen. Stiekem heb ik onthouden dat “Snow College” op de jassen stond en thuis www.snowcollege.be ingetikt… Next step was de vraag stellen of ik als 55+ kon aansluiten bij techniek trainingen. “Geen probleem, volg gerust vrijblijvend een gratis techniek training, daarna zie je wel of het je bevalt” kreeg op mail terug.

En ja hoor, reuze toffe proeftraining gehad en meteen ingeschreven voor 10 trainingen. Het enthousiasme van de trainers werkt gewoon aanstekelijk. Soms zijn de trainers eerder jong, maar zeker ook  die weten je 100% met enthousiasme, kennis en kunde te verbazen. Dan denk ik meteen aan Louis die een keer kwam invallen. Je wordt er vrolijk van en met de tips en correcte feedback, weet je waar je nog kan verbeteren.

Op het einde van het seizoen vroeg ik me af of ikzelf ook nog trainer zou kunnen worden.  Peter, de trainer,  zei me: “Als je er zin in hebt en het echt wil, dan zou je het kunnen. Waarover twijfel je? Heb je wat te verliezen?”.  Meer motivatie had ik echt niet nodig.

Na een echt intensieve lesweek, waarbij naast skitrainingen ook best veel theorie moest gestudeerd worden, zat ik zaterdag op bus van Kaprun naar Wommelgem met… jawel Anwaerter 1 op zak!


Gisteren een mailtje gestuurd naar een reisorganisatie en vandaag, dinsdag, heb ik toegezegd om in maart een Skigroep te begeleiden. Ziel erreicht!

Kort samengevat: De Anwärter 1 opleiding is een intensieve week en een fantastische ervaring waarbij in een groep onbekenden -op zeer korte termijn- een enorme positieve en motiverende sfeer ontstaat waardoor je er echt voor gaat.

Bedankt Snow College team!

Ik zie alvast uit naar de planning voor Anwärter 2 in 2023.


Joris


De weg naar Anwärter I skileraar

Herfst opleidingen, trainingen en voorbereidingen

Voorbereiding op Anwärter/Landes , Training op techniek, bulten, reuzenslalom en Anwärter I + II opleidingen

Anwärter I en II opleidingen 2024

opleiding skileraar skimonitor snowboardleraar

Voorbereiding Anwärter I en II

Bereid je voor op Anwärter opleiding via introductiedag; via onze techniek indoortrainingen welke we wekelijks organiseren of via onze voorbereidingsstage in Oostenrijk

Voorbereiding Landes

Bereid je voor op de Landes opleiding via één van onze 4 of 6-daagse training stages, of train mee tijdens één van onze race weken of kom lekker wekelijks slalom trainen.

Ervaringen Anwärter I opleiding deelneemster Birgit

Geniet mee van de ervaringen van Birgit, welke deelgenomen heeft aan Snow College Anwärter I skileraar opleiding in juli te Snowworld Landgraaf

WEKELIJKSE TRAININGEN

techniek , slalom en race trainingen te Snowworld Terneuzen

Verhalen Anwärter I/II door de bril van onze deelnemers

Verhalen Snow College Anwärter I/II opleidingen door de bril van onze deelnemers

Anwärter II ski Hemelvaart door de bril van Nic

Geniet mee van het verslag van Nic over zijn deelname Anwärter II opleiding te Hintertux rondom Hemelvaartweek 2023

Succesvolle Snow College Racing herfst periode!

Terugblik Snow College Racing herfstperiode Tip: boek voor 4 december Race stage in februari en geniet voordeelprijs!

Racing verantwoordelijke: Davy en An

Davy en An volgen als duo Jasper op als Snow College Racing verantwoordelijke

Tijd voor een andere piste

Na zeven jaar zich 100% ingezet te hebben voor Snow College, zal Jasper Duré een stapje achteruit zetten om zich ten volle te kunnen concentreren op zijn bedrijf De Groene Baksteen en zijn gezin.

2 Toppers erbij in Snow College Team

Snow College verwelkomt 2 nieuwe toppers in ons trainersteam: Sara Roggeman en Louise Van den Bosch

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Julia

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Julia, kersvers Anwärter ski, de week heeft beleefd.

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Tine

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Tine, die er ondertussen een seizoen heeft opzitten in Oostenrijk, de week heeft beleefd.

Anwärter opleiding zomer 2021

Lees hoe deelnemer Stijn de Anwärter I opleiding zomer 2021 heeft beleefd.

Skitechniek verbeteren: Basishouding

Skitechniek verbeteren door te werken aan je basishouding. Wil jij beter leren skiën? Dat begint bij de basis, jouw houding op de latten! Wij bespreken de beste houding om – letterlijk – alle kanten mee uit te gaan. In het Duits: Mittelage

Hintertux juli 2021: winter in de zomer

Snow College weet altijd de sneeuw te vinden. Begin juli trekken wij naar 3.000 meter hoogte; gletscher te Hintertux. Voorbereidingen, opleidingen en racestage; alles kan! Kijk hoe wij het begin van de zomer hebben beleefd.

Blog: Anwärter I juli 2020

Van 28 juni 2020 tot 3 juli 2020 nam ik deel aan de Anwärter I opleiding tot skileraar bij Snow College. Dit is hoe ik die week heb ervaren.

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Evert.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Louis.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Verslag Snow College stage 29 mei - 2 juni 2019 door Liesbeth. Liesbeth kijkt ondertussen al verder uit naar de komende Herfststage 2019 bij Snow College :)

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen kan je hier lezen.

25 januari 2019

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x