Anwärter opleiding zomer 2021

Wintersport, wat is het toch fantastisch

Sporten met vrienden of familie in een prachtige omgeving, met de nodige kicks en plezier! Mijn passie voor wintersport kunnen delen met anderen, mijn eigen techniek kunnen verbeteren en aanleren hoe je andere mensen kan leren skiën, een echte jeugddroom. 

Tijd om die droom te verwezenlijken! 

Ik schreef me in voor de Anwärter opleiding deel 1 van Snowcollege in Snowworld Terneuzen. Op zondag 22 augustus was het eindelijk zover! Onze Ausbilders Patrick (ski) en Tanja (snowboard), waren helemaal uit Oostenrijk afgezakt om ons te komen trainen in de technieken van het lesgeven in wintersport. Patrick en Tanja staan al sinds hun kinderjaren nonstop op ski’s of een snowboard en hebben zo’n hoog niveau in het wereldje bereikt, dat door hen getraind worden al een belevenis is.

Een week vol leerrijke momenten

Op dag 1 gingen we meteen de piste op, opwarmen, een paar rondjes skiën en we begonnen eraan! Gewennings- en ski oefeningen voor beginnende wintersporters en oefeningen op de piste om onze eigen techniek te trainen wisselden elkaar af. Onze groep bestond uit 10 skiërs van divers niveau en leeftijd, maar allemaal enorm gemotiveerd om door Patrick getraind te worden! We waren allemaal met hetzelfde doel afgezakt naar Terneuzen, slagen voor de Anwärter opleiding en veel bijleren!

Anwärter Opleiding

‘s ochtends en ‘s avonds zijn er ook 2 theorielessen van zo’n 1,5 - 2 uur per blok - de eerste dagen best pittig, want hoe ga ik in godsnaam onthouden hoe je een perfecte skihouding aanneemt - “das alpinen Fahrverhalten” of wat “Die Phasen einer Kurve” ook al weer zijn?! Maar je went er snel aan, aan die Duitse termen, na 3 dagen beginnen die termen er in te zitten en denk je er tijdens het skiën ook echt over na!

Het skiën was op sommige momenten ook best pittig, dat pflugdrehen en pflugsteuren tot in de perfectie gaan uitvoeren, dat zal nog veel oefenen worden! De ausbilders nemen ook niet zomaar genoegen met hoe je het uitvoert, iedereen krijgt continu persoonlijke feedback. Bovendien doe je voldoende afdalingen op de piste om die feedback om te zetten tot een merkbare verbetering van je ski techniek in die week Anwärter opleiding. Het geduld dat de ausbilders met ons hadden, fantastisch!

Anwärter opleidiing

Hoewel de vermoeidheid zich na enkele dagen laat voelen, moesten we gefocust blijven voor de examens die eraan kwamen. Zo geef je een kort lesje aan je groep (liefst in het Duits  !), maak je een schriftelijk examen en eindig je de week met praktische proeven, die gedetailleerd beoordeeld werden door de ausbilders. Het zijn momenten waar je je moet bewijzen, maar waar je ook veel van leert.

Vrijdagmiddag was het dan eindelijk zover, de diploma uitreiking van de Anwärter opleiding! Ik kreeg mijn certificaat in handen en ben nu officieel geslaagd voor de Anwarter I. Op naar Anwarter II om de opleiding te vervolledigen en wie weet in de toekomst Landes I ?!

Bedankt aan Snow College voor de toffe, goed georganiseerde week en tot op één van jullie volgende techniektrainingen, voorbereidingsweekend en Anwarter II. Eens je gestart bent moet je doorzetten, de zin om mijn skitechniek verder te blijven verbeteren is groot!

Aan alle toekomstige deelnemers van de Anwarter opleiding, twijfel niet, heb plezier en veel succes!


Stijn

Skileraar Anwärter I sinds 27/08/2021


Kriebelt het bij jou nu ook? Check dan onze Anwärter I mogelijkheden indoor en outdoor.


Anwärter opleiding zomer 2021

Herfst opleidingen, trainingen en voorbereidingen

Voorbereiding op Anwärter/Landes , Training op techniek, bulten, reuzenslalom en Anwärter I + II opleidingen

Anwärter I en II opleidingen 2024

opleiding skileraar skimonitor snowboardleraar

Voorbereiding Anwärter I en II

Bereid je voor op Anwärter opleiding via introductiedag; via onze techniek indoortrainingen welke we wekelijks organiseren of via onze voorbereidingsstage in Oostenrijk

Voorbereiding Landes

Bereid je voor op de Landes opleiding via één van onze 4 of 6-daagse training stages, of train mee tijdens één van onze race weken of kom lekker wekelijks slalom trainen.

Ervaringen Anwärter I opleiding deelneemster Birgit

Geniet mee van de ervaringen van Birgit, welke deelgenomen heeft aan Snow College Anwärter I skileraar opleiding in juli te Snowworld Landgraaf

WEKELIJKSE TRAININGEN

techniek , slalom en race trainingen te Snowworld Terneuzen

Verhalen Anwärter I/II door de bril van onze deelnemers

Verhalen Snow College Anwärter I/II opleidingen door de bril van onze deelnemers

Anwärter II ski Hemelvaart door de bril van Nic

Geniet mee van het verslag van Nic over zijn deelname Anwärter II opleiding te Hintertux rondom Hemelvaartweek 2023

De weg naar Anwärter I skileraar

Na Corona wou ik terug meer skiën en wat een uitje naar een indoor skipiste zou zijn, werd een verhaal van hoe ik me nu skileraar mag noemen!

Succesvolle Snow College Racing herfst periode!

Terugblik Snow College Racing herfstperiode Tip: boek voor 4 december Race stage in februari en geniet voordeelprijs!

Racing verantwoordelijke: Davy en An

Davy en An volgen als duo Jasper op als Snow College Racing verantwoordelijke

Tijd voor een andere piste

Na zeven jaar zich 100% ingezet te hebben voor Snow College, zal Jasper Duré een stapje achteruit zetten om zich ten volle te kunnen concentreren op zijn bedrijf De Groene Baksteen en zijn gezin.

2 Toppers erbij in Snow College Team

Snow College verwelkomt 2 nieuwe toppers in ons trainersteam: Sara Roggeman en Louise Van den Bosch

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Julia

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Julia, kersvers Anwärter ski, de week heeft beleefd.

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Tine

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Tine, die er ondertussen een seizoen heeft opzitten in Oostenrijk, de week heeft beleefd.

Skitechniek verbeteren: Basishouding

Skitechniek verbeteren door te werken aan je basishouding. Wil jij beter leren skiën? Dat begint bij de basis, jouw houding op de latten! Wij bespreken de beste houding om – letterlijk – alle kanten mee uit te gaan. In het Duits: Mittelage

Hintertux juli 2021: winter in de zomer

Snow College weet altijd de sneeuw te vinden. Begin juli trekken wij naar 3.000 meter hoogte; gletscher te Hintertux. Voorbereidingen, opleidingen en racestage; alles kan! Kijk hoe wij het begin van de zomer hebben beleefd.

Blog: Anwärter I juli 2020

Van 28 juni 2020 tot 3 juli 2020 nam ik deel aan de Anwärter I opleiding tot skileraar bij Snow College. Dit is hoe ik die week heb ervaren.

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Evert.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Louis.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Verslag Snow College stage 29 mei - 2 juni 2019 door Liesbeth. Liesbeth kijkt ondertussen al verder uit naar de komende Herfststage 2019 bij Snow College :)

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen kan je hier lezen.

25 januari 2019

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x