Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Ik had het de laatste weken voor vertrek zoveel mogen horen; ‘jij gaat nu nog skiën?’ ‘Zo laat?’ en mijn favoriet: ‘ligt daar wel nog sneeuw?’

Ik moest er al gniffelend aan terugdenken wanneer we op donderdag 30 mei (ja, zo laat in het seizoen) om 9 uur ’s ochtends op 3000 meter hoogte staan, om 4 dagen het beste van onszelf te geven in het resterende deel van de opleiding Anwärter II via Snow College.
Deze 4 dagen waren het vervolg van onze herfst opleiding.

Ik kan het officieel bevestigen; Er lag nog sneeuw, een slordige 4 meter sneeuw, waarvan 40 centimeter nog de dag voordien was gevallen. Over de sneeuwkwaliteit konden we dus zeker niet klagen, het zicht was iets minder.

Het waren de ideale omstandigheden om de demo’s pflugdrehen en pflugsteurn te oefenen en de puntjes op de ‘i’ te zetten.  Onder leiding van onze ausbilder (opleider), Katja, schaven we alle bewegingen bij en werken we bovendien op eigen techniek korte bochten. Het is voor iedereen wel wat spannend. Wat wordt er van ons verwacht over een paar dagen tijdens het praktijkexamen? Is ons schulefahren wel goed genoeg? Kunnen we genoeg vorderingen maken? Wat als de mist niet optrekt?

Dag 3 konden we verder zien dan 20 meter en oefenden we ritmewissels van lange naar korte bochten. Iedereen ging ervoor en probeerde zo snel mogelijk om de individuele feedback om te zetten naar daden en alles te halen uit iedere afdaling.

Stralende zon groette ons op de laatste dag. De laatste uren op de sneeuw vlogen, ondanks -of dankzij- het praktijkexamen, voorbij. Tegen de middag was het tijd om afscheid te nemen van de sneeuw en de bergen. Het was best hallucinant ! Eens beneden gekomen, voelde het als zomer. Nog snel een terrasje doen en dan de bus op richting België.

Gelukkig moeten velen van ons maar een 5-tal maanden wachten om terug op de latten te staan in de bergen. Eind oktober trek ik opnieuw met Snow College naar Kitzsteinhorn voor voorbereidende stage Landes en ski plezier

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Herfst opleidingen, trainingen en voorbereidingen

Voorbereiding op Anwärter/Landes , Training op techniek, bulten, reuzenslalom en Anwärter I + II opleidingen

Anwärter I en II opleidingen 2024

opleiding skileraar skimonitor snowboardleraar

Voorbereiding Anwärter I en II

Bereid je voor op Anwärter opleiding via introductiedag; via onze techniek indoortrainingen welke we wekelijks organiseren of via onze voorbereidingsstage in Oostenrijk

Voorbereiding Landes

Bereid je voor op de Landes opleiding via één van onze 4 of 6-daagse training stages, of train mee tijdens één van onze race weken of kom lekker wekelijks slalom trainen.

Ervaringen Anwärter I opleiding deelneemster Birgit

Geniet mee van de ervaringen van Birgit, welke deelgenomen heeft aan Snow College Anwärter I skileraar opleiding in juli te Snowworld Landgraaf

WEKELIJKSE TRAININGEN

techniek , slalom en race trainingen te Snowworld Terneuzen

Verhalen Anwärter I/II door de bril van onze deelnemers

Verhalen Snow College Anwärter I/II opleidingen door de bril van onze deelnemers

Anwärter II ski Hemelvaart door de bril van Nic

Geniet mee van het verslag van Nic over zijn deelname Anwärter II opleiding te Hintertux rondom Hemelvaartweek 2023

De weg naar Anwärter I skileraar

Na Corona wou ik terug meer skiën en wat een uitje naar een indoor skipiste zou zijn, werd een verhaal van hoe ik me nu skileraar mag noemen!

Succesvolle Snow College Racing herfst periode!

Terugblik Snow College Racing herfstperiode Tip: boek voor 4 december Race stage in februari en geniet voordeelprijs!

Racing verantwoordelijke: Davy en An

Davy en An volgen als duo Jasper op als Snow College Racing verantwoordelijke

Tijd voor een andere piste

Na zeven jaar zich 100% ingezet te hebben voor Snow College, zal Jasper Duré een stapje achteruit zetten om zich ten volle te kunnen concentreren op zijn bedrijf De Groene Baksteen en zijn gezin.

2 Toppers erbij in Snow College Team

Snow College verwelkomt 2 nieuwe toppers in ons trainersteam: Sara Roggeman en Louise Van den Bosch

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Julia

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Julia, kersvers Anwärter ski, de week heeft beleefd.

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Tine

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Tine, die er ondertussen een seizoen heeft opzitten in Oostenrijk, de week heeft beleefd.

Anwärter opleiding zomer 2021

Lees hoe deelnemer Stijn de Anwärter I opleiding zomer 2021 heeft beleefd.

Skitechniek verbeteren: Basishouding

Skitechniek verbeteren door te werken aan je basishouding. Wil jij beter leren skiën? Dat begint bij de basis, jouw houding op de latten! Wij bespreken de beste houding om – letterlijk – alle kanten mee uit te gaan. In het Duits: Mittelage

Hintertux juli 2021: winter in de zomer

Snow College weet altijd de sneeuw te vinden. Begin juli trekken wij naar 3.000 meter hoogte; gletscher te Hintertux. Voorbereidingen, opleidingen en racestage; alles kan! Kijk hoe wij het begin van de zomer hebben beleefd.

Blog: Anwärter I juli 2020

Van 28 juni 2020 tot 3 juli 2020 nam ik deel aan de Anwärter I opleiding tot skileraar bij Snow College. Dit is hoe ik die week heb ervaren.

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Evert.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Louis.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen kan je hier lezen.

25 januari 2019

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x