Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Ik had het de laatste weken voor vertrek zoveel mogen horen; ‘jij gaat nu nog skiën?’ ‘Zo laat?’ en mijn favoriet: ‘ligt daar wel nog sneeuw?’

Ik moest er al gniffelend aan terugdenken wanneer we op donderdag 30 mei (ja, zo laat in het seizoen) om 9 uur ’s ochtends op 3000 meter hoogte staan, om 4 dagen het beste van onszelf te geven in het resterende deel van de opleiding Anwärter II via Snow College.
Deze 4 dagen waren het vervolg van onze herfst opleiding.

Ik kan het officieel bevestigen; Er lag nog sneeuw, een slordige 4 meter sneeuw, waarvan 40 centimeter nog de dag voordien was gevallen. Over de sneeuwkwaliteit konden we dus zeker niet klagen, het zicht was iets minder.

Het waren de ideale omstandigheden om de demo’s pflugdrehen en pflugsteurn te oefenen en de puntjes op de ‘i’ te zetten.  Onder leiding van onze ausbilder (opleider), Katja, schaven we alle bewegingen bij en werken we bovendien op eigen techniek korte bochten. Het is voor iedereen wel wat spannend. Wat wordt er van ons verwacht over een paar dagen tijdens het praktijkexamen? Is ons schulefahren wel goed genoeg? Kunnen we genoeg vorderingen maken? Wat als de mist niet optrekt?

Dag 3 konden we verder zien dan 20 meter en oefenden we ritmewissels van lange naar korte bochten. Iedereen ging ervoor en probeerde zo snel mogelijk om de individuele feedback om te zetten naar daden en alles te halen uit iedere afdaling.

Stralende zon groette ons op de laatste dag. De laatste uren op de sneeuw vlogen, ondanks -of dankzij- het praktijkexamen, voorbij. Tegen de middag was het tijd om afscheid te nemen van de sneeuw en de bergen. Het was best hallucinant ! Eens beneden gekomen, voelde het als zomer. Nog snel een terrasje doen en dan de bus op richting België.

Gelukkig moeten velen van ons maar een 5-tal maanden wachten om terug op de latten te staan in de bergen. Eind oktober trek ik opnieuw met Snow College naar Kitzsteinhorn voor voorbereidende stage Landes en ski plezier

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Blog: Anwärter I juli 2020

Van 28 juni 2020 tot 3 juli 2020 nam ik deel aan de Anwärter I opleiding tot skileraar bij Snow College. Dit is hoe ik die week heb ervaren.

WEKELIJKSE TRAININGEN

Race trainingen Performance slalom trainingen Performance techniek trainingen

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

In de kijker: CONDOR Real Estate Development

CONDOR Real Estate Development ontwikkelt unieke vastgoedprojecten op locaties met een eigen identiteit.

Trainers / opleiders gezocht

Wegens succes en uitbreidende activiteiten, trainingen en opleidingen, is Snow College op zoek naar gemotiveerde en geëngageerde trainers/opleiders om ons trainersteam te versterken

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Evert.

In de kijker: Life Planner Davy De Bries

Vroeg of laat stelt iedereen zich wel eens de vraag hoe het zit met zijn huidig leven en de bijhorende levenskwaliteit. Of moeten er belangrijke financiële beslissingen genomen worden.

Nieuwe Snow College teamwear : softshells en race shorts

te bestellen via jasper@snowcollege.be ; mogelijkheid tot passen op ons kantoor te Snowworld Terneuzen

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Louis.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Herfstvakantie 26/10 - 2/11/2019 opleidingen en stages

Anwärter I, II & Freestyle opleiding + voorbereiding Anwärter & Landes + techniek & bulten/reuzenslalom stages

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen kan je hier lezen.

25 januari 2019

Vacature stagiair(e) grafische vormgeving/DTP

In de kijker: Bitdive

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x