VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Afgelopen herfstweek 26/10 - 2/11/2019 hebben we weer heel wat wintersport fun mogen beleven met al onze deelnemers. 6 groepen hebben Anwärter I of Anwärter II opleiding gevolgd.Ook hadden we 4 training en voorbereiding Anwärter/Landes groepen. 

Eén van onze deelnemers aan Anwárter II heeft een leuk verslagje geschreven.
Hier komt het verhaal van Louis...

Skileraar in wording; met Snow College in Kaprun

Zaterdagavond, 26 oktober 2019 was het eindelijk zover… Na een lange zomer en na meer dan vijf maanden geen sneeuw of ski’s meer te hebben gezien, kan je jezelf wel voorstellen hoe erg ik naar deze opleidingsweek uitkeek. Eindelijk konden we de bus op stappen, gezamenlijk naar het sportieve dorp Kaprun om er de dag erna de latjes weer onder de voeten te klikken en een hoop nieuwe ervaringen op te doen. De komende dagen zouden we worden klaargestoomd tot Oostenrijks skileraar!

Maar eerst wat meer over mezelf: Ik ben Louis, 16 jaar oud en heb een passie voor de bergen. Ik ben een fanatieke skiër en ben meerdere weken per jaar op de ski’s te vinden en zo niet, hunker ik steeds opnieuw naar de sneeuw en droom ik over de pistes. Tijdens de week van de herfstvakantie koos ikzelf ervoor om met Snow College de Anwärter II-opleiding te volgen. Al eerder dit jaar had ik techniektrainingen bijgewoond in SnowWorld Terneuzen en daar tijdens de paasvakantie ook de eerste stap in het Oostenrijkse opleidingstraject gezet, nl. Anwärter I. Omdat deze opleiding me zo beviel en ik het gevoel had dat ik één van de fijnste sporten ter wereld zou moeten delen met anderen in de rol van skileraar, heb ik er geen seconde aan getwijfeld om direct de volgende stap te ondernemen: Ik moest en zou de Anwärter II gaan volgen tijdens de herfstvakantie.

Genoeg gepraat, tijd om te gaan skiën! Na onze aankomst in het Hotel zochten we ons materiaal bij elkaar om te vertrekken naar het dalstation van de gletsjer “Kitzsteinhorn”. We werden hier dan ook warm verwelkomd door de voorzitter ‘Ronny’ en de opleiders (Ausbilders) die ons komende week de kneepjes van het vak zouden leren. Al vlug werden we ingedeeld in groepen en werd onze groep, met tien superfijne teamleden, toegekend aan een jonge sportieveling “Markus”. Markus zou komende week onze Ausbilder zijn tijdens het skiën op de piste en waarmee we een heleboel “spaß” zouden maken.

Na het skiën woonden we dagelijks de theorielessen bij. Tijdens deze uurtjes werden ons de belangrijkste dingen bijgebracht die men moet weten tijdens het skiën of als we in de bergen op pad zijn (die moesten we tenslotte ook voor het theorethisch examen kennen). Zo leerden we over de technische zaken bij Bewegungslehre, Unterrichtslehre… Het optimaal benutten van ons gereedschap en het prepareren van onze ski’s leerden we bij Materialkunde, maar we leerden ook over de spannende dingen bij Schnee- & Lawinekunde en nog veel meer. Het lesje EHBO was trouwens ook superhandig.

Wat betreft het weer en de condities: Wel, ik moet toegeven dat ik me op voorhand al wat zorgen maakte om de “gletsjersneeuw”, maar eens aangekomen besefte ik goed dat dit slechts vooroordelen zijn. Sterker nog, het bleek écht nog heel goed mee te vallen. Natuurlijk kwamen we af en toe wel eens een ijsplekje tegen, maar dit hinderde totaal niets of niemand.

Hopen sneeuw lagen er nog niet op de Kitzsteinhorn omdat deze prachtige gletsjer helaas ook te kampen heeft met de opwarming van de aarde. Toch liet “Vrouw Holle” ons niet in de steek… Na de tweede dag begonnen er steeds meer en meer centimeters bij te vallen zodat de condities toch optimaal bleven. Dit zorgde er natuurlijk weer voor dat we op een goede manier konden worden voorbereid voor de “Prüfungsfahrten”; de afdalingen die we vrijdag op het praktisch examen zo goed mogelijk moesten uitvoeren. Voor Anwärter II houdt dit praktisch examen in: Pflugdrehen, Pflugsteuern en een “Rythmuswechsel” van lange bochten naar korte bochten.

Ook werden doorheen de week de examens van het onderdeel lesgeven “Lehrauftritt” afgenomen, wat ikzelf als het leukste heb ervaren. Jij bent dan namelijk zelf voor ongeveer een kwartiertje de leraar over jouw groep en krijgt een onderwerp toegekend waarover je een zo goed mogelijk lesje in elkaar moet steken. Een kleine proef van het leven als skileraar dus J

Het theorie examen op donderdagavond verliep gelukkig bij iedereen redelijk goed en met een gerust hart konden we ’s avonds plaatsnemen aan tafel voor een lekker diner. De ochtend erna konden we tevens genieten van een stevig ontbijtje, want dat hadden we vandaag wel nodig. Vandaag was namelijk de praktische proef, spannend! Alles verliep goed en vlot bij iedereen, mede door de superomstandigheden en het mooie zonnige weer, dat we door ons harde werk doorheen de week toch wel hadden verdiend die laatste dag.

Toen het praktisch examen was afgelopen hadden we nog één namiddag om mogelijke herexamens van theorie te doen of vrij rond te skiën in het gebied en deze hebben we dan ook optimaal benut. Mijn dag kon helemaal niet meer stuk, zeker toen we vrijdagavond de uitslag kregen. Allemaal stonden we in spanning af te wachten en toen viel dan uiteindelijk mijn eigen naam… “BESTANDEN/GESLAAGD!” Ik was zo blij als een kind dat ik het erkende Oostenrijkse Anwärter-diploma eindelijk had gehaald.

Ik ben écht klaar voor het komende skiseizoen en om me zoveel mogelijk op de latten te bevinden. Ik zou het ook fijn vinden om volgend jaar opnieuw verdere stages, trainingen of opleidingen te volgen. Mij kan je dus komende schoolvakanties in de bergen vinden.

Laat de winter maar komen!

Louis


VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Herfst opleidingen, trainingen en voorbereidingen

Voorbereiding op Anwärter/Landes , Training op techniek, bulten, reuzenslalom en Anwärter I + II opleidingen

Anwärter I en II opleidingen 2024

opleiding skileraar skimonitor snowboardleraar

Voorbereiding Anwärter I en II

Bereid je voor op Anwärter opleiding via introductiedag; via onze techniek indoortrainingen welke we wekelijks organiseren of via onze voorbereidingsstage in Oostenrijk

Voorbereiding Landes

Bereid je voor op de Landes opleiding via één van onze 4 of 6-daagse training stages, of train mee tijdens één van onze race weken of kom lekker wekelijks slalom trainen.

Ervaringen Anwärter I opleiding deelneemster Birgit

Geniet mee van de ervaringen van Birgit, welke deelgenomen heeft aan Snow College Anwärter I skileraar opleiding in juli te Snowworld Landgraaf

WEKELIJKSE TRAININGEN

buckel, techniek , slalom en race trainingen te Snowworld Terneuzen en Landgraaf

Verhalen Anwärter I/II door de bril van onze deelnemers

Verhalen Snow College Anwärter I/II opleidingen door de bril van onze deelnemers

Anwärter II ski Hemelvaart door de bril van Nic

Geniet mee van het verslag van Nic over zijn deelname Anwärter II opleiding te Hintertux rondom Hemelvaartweek 2023

De weg naar Anwärter I skileraar

Na Corona wou ik terug meer skiën en wat een uitje naar een indoor skipiste zou zijn, werd een verhaal van hoe ik me nu skileraar mag noemen!

Succesvolle Snow College Racing herfst periode!

Terugblik Snow College Racing herfstperiode Tip: boek voor 4 december Race stage in februari en geniet voordeelprijs!

Racing verantwoordelijke: Davy en An

Davy en An volgen als duo Jasper op als Snow College Racing verantwoordelijke

Tijd voor een andere piste

Na zeven jaar zich 100% ingezet te hebben voor Snow College, zal Jasper Duré een stapje achteruit zetten om zich ten volle te kunnen concentreren op zijn bedrijf De Groene Baksteen en zijn gezin.

2 Toppers erbij in Snow College Team

Snow College verwelkomt 2 nieuwe toppers in ons trainersteam: Sara Roggeman en Louise Van den Bosch

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Julia

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Julia, kersvers Anwärter ski, de week heeft beleefd.

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Tine

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Tine, die er ondertussen een seizoen heeft opzitten in Oostenrijk, de week heeft beleefd.

Anwärter opleiding zomer 2021

Lees hoe deelnemer Stijn de Anwärter I opleiding zomer 2021 heeft beleefd.

Skitechniek verbeteren: Basishouding

Skitechniek verbeteren door te werken aan je basishouding. Wil jij beter leren skiën? Dat begint bij de basis, jouw houding op de latten! Wij bespreken de beste houding om – letterlijk – alle kanten mee uit te gaan. In het Duits: Mittelage

Hintertux juli 2021: winter in de zomer

Snow College weet altijd de sneeuw te vinden. Begin juli trekken wij naar 3.000 meter hoogte; gletscher te Hintertux. Voorbereidingen, opleidingen en racestage; alles kan! Kijk hoe wij het begin van de zomer hebben beleefd.

Blog: Anwärter I juli 2020

Van 28 juni 2020 tot 3 juli 2020 nam ik deel aan de Anwärter I opleiding tot skileraar bij Snow College. Dit is hoe ik die week heb ervaren.

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Evert.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Verslag Snow College stage 29 mei - 2 juni 2019 door Liesbeth. Liesbeth kijkt ondertussen al verder uit naar de komende Herfststage 2019 bij Snow College :)

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen kan je hier lezen.

25 januari 2019

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x