Tijd voor een andere piste

Zeven jaar geleden  ben ik samen met Ronny en Ann mee in het bestuur van Snow College gestapt. Vol goede moed en met veel plezier ging ik dit engagement aan.

Als student sport en bedrijfsmanagement heb ik mijn afstudeerstage bij Snow College kunnen doen.

Ik heb het onderdeel racing Outdoor voor mijn rekening genomen. Ik heb mezelf afgelopen jaren voor meer dan 100 procent ingezet, zowel op de piste als achter de schermen voor Snow College en voor alle renners die de afgelopen jaren hebben meegetraind. Als ik terugkijk naar afgelopen jaren, ben ik blij en trots wat we samen hebben neergezet. Het opstarten van het jeugd-poolproject en FIS pool project. Een zeer goed uitgebalanceerd jaarprogramma, met als gevolg zeer mooie resultaten op de belangrijkste Belgische wedstrijden (BK indoor en Outdoor) alsook het afdwingen van nationale selecties.

Het uitwerken van een sponsordossier, het visualiseren ervan (op de minibus) alsook een volledige nieuwe kledinglijn zijn zaken waar ik mijn energie en creativiteit ten volle heb ingestoken. In het buitenland, zeker in de regio Salzburg (Oostenrijk) hebben wij een zeer mooi netwerk uitgebouwd met als belangrijkste partner Haus Piesendorf en verschillende top trainingspistes.

Op communicatief vlak heb ik hele grote stappen gezet. Het communiceren met ouders, federaties, trainers, accommodaties,… en dit steeds in verschillende talen (Nederlands, Frans, Duits, Engels). Ook het mee uitwerken van een volledige nieuwe website in samenwerking met Webhero en het uitwerken van berichten voor social media hebben mij naar een hoger niveau gebracht. Zelfs mijn kookkunsten werden soms op de proef gesteld.

Het heeft me veel plezier gedaan om samen met Ronny en Ann, en later ook met Liesbeth mezelf vol in te zetten binnen het bestuur van Snow College. Maar nu, nu is het voor mij tijd om het stokje door te geven. De focus voor mij zal komende jaren bij mijn gezin liggen, en bij De Groene Baksteen, het bedrijf dat ik samen met mijn broer en papa run. Het liefst zou ik alles blijven combineren maar helaas heeft een dag maar 24 uur en een week zeven dagen. Er is te weinig tijd om me naast mijn gezin met twee kleine kindjes en De Groene Baksteen, volledig te kunnen blijven inzetten voor Snow College.

Maar, ik blijf zeker actief binnen het skiën. Ik zal nog op wekelijkse basis aanwezig zijn bij de indoortraining en hoop ook zeker nog als trainer mee te gaan naar het buitenland. Daarnaast zal ik ook beschikbaar zijn als Ausbilder voor het geven van Oostenrijkse ski en snowboard opleidingen.

Ik wil graag iedereen bedanken met wie ik afgelopen jaren fijn heb mogen samenwerken, en in het bijzonder Ronny.

Ronny, Ann en Liesbeth wens ik alle succes toe voor te toekomst, dat Snow College deze koers verder mag zetten.

Ik hoop jullie allemaal nog regelmatig tegen te komen op de piste of in het buitenland. En vergeet niet, no risk, no fun!

Sportieve groeten Jasper.


Tijd voor een andere piste

Herfst opleidingen, trainingen en voorbereidingen

Voorbereiding op Anwärter/Landes , Training op techniek, bulten, reuzenslalom en Anwärter I + II opleidingen

Anwärter I en II opleidingen 2024

opleiding skileraar skimonitor snowboardleraar

Voorbereiding Anwärter I en II

Bereid je voor op Anwärter opleiding via introductiedag; via onze techniek indoortrainingen welke we wekelijks organiseren of via onze voorbereidingsstage in Oostenrijk

Voorbereiding Landes

Bereid je voor op de Landes opleiding via één van onze 4 of 6-daagse training stages, of train mee tijdens één van onze race weken of kom lekker wekelijks slalom trainen.

Ervaringen Anwärter I opleiding deelneemster Birgit

Geniet mee van de ervaringen van Birgit, welke deelgenomen heeft aan Snow College Anwärter I skileraar opleiding in juli te Snowworld Landgraaf

WEKELIJKSE TRAININGEN

techniek , slalom en race trainingen te Snowworld Terneuzen

Verhalen Anwärter I/II door de bril van onze deelnemers

Verhalen Snow College Anwärter I/II opleidingen door de bril van onze deelnemers

Anwärter II ski Hemelvaart door de bril van Nic

Geniet mee van het verslag van Nic over zijn deelname Anwärter II opleiding te Hintertux rondom Hemelvaartweek 2023

De weg naar Anwärter I skileraar

Na Corona wou ik terug meer skiën en wat een uitje naar een indoor skipiste zou zijn, werd een verhaal van hoe ik me nu skileraar mag noemen!

Succesvolle Snow College Racing herfst periode!

Terugblik Snow College Racing herfstperiode Tip: boek voor 4 december Race stage in februari en geniet voordeelprijs!

Racing verantwoordelijke: Davy en An

Davy en An volgen als duo Jasper op als Snow College Racing verantwoordelijke

2 Toppers erbij in Snow College Team

Snow College verwelkomt 2 nieuwe toppers in ons trainersteam: Sara Roggeman en Louise Van den Bosch

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Julia

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Julia, kersvers Anwärter ski, de week heeft beleefd.

Anwärter II opleiding herfst 2021 - Tine

Begin november trok Snow College opnieuw naar Kaprun voor een week vol opleiding, training en sneeuwplezier. Lees hier hoe deelneemster Tine, die er ondertussen een seizoen heeft opzitten in Oostenrijk, de week heeft beleefd.

Anwärter opleiding zomer 2021

Lees hoe deelnemer Stijn de Anwärter I opleiding zomer 2021 heeft beleefd.

Skitechniek verbeteren: Basishouding

Skitechniek verbeteren door te werken aan je basishouding. Wil jij beter leren skiën? Dat begint bij de basis, jouw houding op de latten! Wij bespreken de beste houding om – letterlijk – alle kanten mee uit te gaan. In het Duits: Mittelage

Hintertux juli 2021: winter in de zomer

Snow College weet altijd de sneeuw te vinden. Begin juli trekken wij naar 3.000 meter hoogte; gletscher te Hintertux. Voorbereidingen, opleidingen en racestage; alles kan! Kijk hoe wij het begin van de zomer hebben beleefd.

Blog: Anwärter I juli 2020

Van 28 juni 2020 tot 3 juli 2020 nam ik deel aan de Anwärter I opleiding tot skileraar bij Snow College. Dit is hoe ik die week heb ervaren.

Terugblik racing outdoor seizoen

Door omstandigheden is het skiseizoen sneller afgelopen dan voorzien. Graag kijken we terug op de knappe resultaten en podiumplaatsen die we behaald hebben tijdens de wedstrijden te St. Johan 2020.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR EVERT

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Evert.

VERSLAG SNOW COLLEGE HERFSTOPLEIDING 2019 DOOR LOUIS

Verslag Snow College Herfstopleiding door 1 van de deelnemers Louis.

Snow College Racing heeft 1ste grote Belgische afspraak niet gemist !

Wat een KNAL start op 1ste grote Belgische afspraak alpijns skiën: Belgisch Kampioenschap indoor. Na een intensieve voorbereiding gedurende zomermaanden hebben de renners op het BK indoor hun kunnen bewezen.

Verslag Snow College Hemelvaartstage 2019 door Liesbeth

Verslag Snow College stage 29 mei - 2 juni 2019 door Liesbeth. Liesbeth kijkt ondertussen al verder uit naar de komende Herfststage 2019 bij Snow College :)

Ruben Duré: Staatlicher Skilerarenopleiding

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen kan je hier lezen.

25 januari 2019

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x